Kas vyksta Kaune spalio 7-9 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune spalio 7-9 dienomis? (renginių programa)

R. Tenio nuotr.

Prasidedantis savaitgalis – ne tik progra pailsėti po savaitės darbų, bet ir galimybė vėl išsirinkti savo atstovus Seime. Pristatome spalio 7-9 dienų programą.

Nepamirškite, jog Kaune spalis – senjorų mėnuo, kurio metu senjorų laukia ne tik nemokama kava kai kuriose Kauno kavinėse, bet ir gausybė nemokamų renginių įvairiose miesto vietose. Išsamią jų programą rasite paspaudę ant nuorodos.

Spalio 6-9 dienomis Kaune taip pat vyksta ir tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Aura 26“. Šįmet festivalis lankytojams pristatys geriausius pastarojo meto kūrėjų spektaklius iš Meksikos, JAV, Pietų Korėjos, Japonijos, Vietnamo, Izraelio ir Lietuvos. 2016-aisiais festivalio renginiai skiriami išraiškos šokio Lietuvoje pradininkei Danutei Nasvytytei. Apie festivalį daugiau informacijos rasite renginių kalendoriuje.

Jeigu kada esate susimąstę, ką gamina ir pasauliui siūlo lietuviai, šį savaitgalį privalote apsilankyti jau 8 kartą rengiamoje parodoje „Rinkis prekę lietuvišką“. Organizatorių teigimu, tai – puikiausias būdas sužinoti naujienas iš pirmų lūpų bei įvertinti prekių kokybę. Paroda „Žalgirio“ arenoje tęsis iki pat sekmadienio, bilieto kaina – 3 eurai. Senjorai ir vaikai iki 14 metų įleidžiami nemokamai.

Kaip ir kiekvieno mėnesio pirmąjį penktadienį, taip ir spalio 7-ąją kauniečiai rinksis į bėgimą už blaivybę. 18 valandą bėgimą pradėję prie Motiejaus Valančiaus paminklo Rotušės aikštėje, bėgikai žada įveikti 4,5 kilometrų ilgio trasą.

Šeštadienį, spalio 8-ąją nuo 12 iki 14 valandos prekybos centro „Akropolis“ ledo arenoje – išskirtinė proga moterims ir merginoms iš arčiau susipažinti su ledo rituliu. Tokia diena minima visame pasaulyje ir yra nemokama, tad progos praleisti nevalia. Daugiau informacijos rasite paspaudę ant nuorodos.

Šeštadienio vakarą siūlome praleisti neseniai Kaune atsidariusiame „Sandėlyje“, mat čia nuo 22 valandos skambės „Golden Parazyth“ muzika. Apšildys ir vėliau vakarėlį pratęs DJ Erichas. Koncertas mokamas, išankstinius bilietus platina „Tiketa“ (koncerto dieną bilietai parduodami „Sandėlyje“). Staliukų rezervacija tel nr. +370 663 70888.

Nepastebėjome, kaip prabėgo ketveri metai ir vėl tenka rinkti savo atstovus Seimo rinkimuose. Nepamirškite spalio 9-ąją atiduoti balso savo rinkimų apylinkėje! Daugiau informacijos apie rinkimų eigą rasite čia.

Neabejingi politikai ir norintys gyvai aptarti naujausius Seimo rinkimų rezultatus vėlyvą spalio 9-osios vakarą nuo 21 val. kviečiami į Vytauto Didžiojo universiteto Mažojąją salę (S. Daukanto g. 28, Kaunas), kur vyks Akademinis politologų klubo organizuojamas renginys „Rinkimų naktis universitete“. Apie savo dalyvavimą jau patvirtino ir keletas Kauno vienmandatėse apygardose kandidatuojančių politikų: Kauno vicemeras Simonas Kairys, politikos ekspertas Mindaugas Puidokas, Kauno tarybos narys Andrius Kupčinskas ir šiuo metu Seimo pirmininkės pavaduotojo pareigas užimantis Vydas Gedvilas.

Spalio 9-ąją, Europoje minint kino meno dieną, kino teatras „Romuva“ dovanoja kauniečiams išskirtinę programą. Joje – filmai, tiksiantys ir šeimoms, ir dokumentikos mėgėjams. Tiems, kuriems smalsu išvysti kino teatrą iš arčiau, taip pat bus proga sudalyvauti ekskursijoje po kino centrą ir autentišką jo aparatinę (registruotis į ekskursiją reikia iš anksto, kino teatro kasoje).

O kad pamažu į kiemus atvykęs rudeninis oras nesugadintų planų, kas 20 minučių atnaujinamą orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA