Įsismarkavęs vėjas toliau griauna Kauną: būkite atsargūs | Kas vyksta Kaune

Įsismarkavęs vėjas toliau griauna Kauną: būkite atsargūs

Skaitytojo nuotr.

Antradienio pavakarę itin sustiprėjęs vėjas jau spėjo pridaryti itin daug nemalonumų kauniečiams.

Kiek anksčiau rašėme apie įvykį, kurio metu ant automobilio užvirto medis, o vairuotojui, pirminiais duomenimis, pavyko išvengti rimtų sužalojimų, bei apie tai, kad statybvietėje, galimai dėl stipraus vėjo, ant darbuotojo užvirto siena ir vyras žuvo. Tačiau šios nelaimės – toli gražu ne vienintelės, nutikusios Kaune dėl vėjo kaltės.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, trečiadienį per kelias valandas buvo gauta beveik dvidešimt pranešimų, susijusių su vėjo padaryta žala. Dešimt iš jų – apie nuvirtusius ir kelio važiuojamąją dalį užtvėrusius medžius.

Tuo tarpu kauniečiai informuoja, jog stiprus vėjas apgadino ir didžiuosius reklaminius stendus. „Vėjas sulaužė reklamos stendą didelį ties „Statoil“ degaline, Taikos prospekto ir Baranausko g. sankryžoje“, – teigė jie ir pasidalino užfiksuotais vaizdais. Juose matosi, jog vėjo gūsiai reklaminio stendo nepagailėjo – lūžo viena iš atramų.

Dažnai virsdami medžiai nutraukė ir elektros laidus, taip sutrikdydami elektros tiekimą.

Energijos skirstymo operatorius pranešė (ESO) praneša, jog šiuo metu Lietuvoje be elektros yra likę apie 10 tūkstančių gyventojų, daugiausiai Utenos ir Klaipėdos regionuose (4 ir 2,8 tūkst. atitinkamai), Šiaulių, Vilniaus ir Alytaus regionuose (daugiau, nei po 1 tūkst.).

Bendrovė prašo, esant stipriam vėjui, nesiartinti prie elektros linijų ir kitų elektros įrenginių, o pastebėjus nutrūkusį linijos laidą, jo neliesti ir nesiartinti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, šakų ar nuvirtusių inijų atramų.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos gyventojus buvo perspėję dėl itin didelių šiaurės rytų vėjo gūsių. Antradienį daugelyje šalies rajonų jie siekė 15-19 metrų per sekundę, trečiadienį laukiama sustiprėjimo iki 20, o vietomis ir iki 22 metrų per sekundę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA