Ties pavojingu Giraitės apsisukimu – eismo pažeidimų virtinė | Kas vyksta Kaune

Ties pavojingu Giraitės apsisukimu – eismo pažeidimų virtinė

Stopkadras

Portalas „Kas vyksta Kaune“, sulaukęs skaitytojų prašymų apsilankyti vietoje, kur prasideda automagistralė Kaunas-Klaipėda, nusprendė patikrinti, ar vairuotojai tikrai laikosi kelių eismo taisyklių ir nesudaro avarinių situacijų. Nors per pusvalandį vaizdo kamera užfiksuotas ne vienas eismo pažeidimas, kuomet vairuotojas greitėjimo juostoje kirto ištisinę liniją, vakarinio piko metu neįvyko nei viena avarija. Tačiau šioje vietoje vairuotojai nuolat rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių sveikata ir gyvybe, įvykusios avarijos dažnai paralyžuoja eismą magistralinio kelio pradžioje. Tiesa, pastaruoju metu rimtesnių avarijų čia išvengta.

Nors Kauno policijos viršininkas yra teigęs, kad tai – vienas nesaugiausių apsisukimų visame greitkelyje ir jis turi būti uždarytas, kol kas sprendimai nėra priimami. Transporto apsisukimo poreikis šioje vietoje milžiniškas, nes aplink įsikūrė daug logistikos centrų, stipriai plečiasi Užliedžių ir Giraitės gyvenvietės. Viaduką planuojama statyti maždaug antrame greitkelio kilometre už Giraitės, tačiau tam reikalinga parengti projektą, išpirkti žemes ir parengti teritorijų planavimo dokumentą, kas užima daug laiko ir reikalauja nemažai lėšų.

Giraitės apsisukime jau dabar draudžiama apsisukinėti sunkvežimiams, jie tai saugiai gali padaryti maždaug už 4km esančioje sankryžoje ties Sausinės gyvenviete. Jei Giraitės apsisukimas būtų uždarytas, juo tektų naudotis visiems vairuotojams, norintiems pasiekti Kauną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA