Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir „statosi“ (nauji pasiūlymai rinkoje) | Kas vyksta Kaune

Kaunas ne tik tvarkosi, bet ir „statosi“ (nauji pasiūlymai rinkoje)

R. Tenio nuotr.

Praeitų metų pabaigoje – šių metų pradžioje Kaune iškilo kelios dešimtys kranų ir užvirė tikra statybų karštligė. „Kas vyksta Kaune“ reporteriai pasidairė arčiau miesto centro vykstančių gyvenamųjų namų statybų aikštelėse.

Iškils net dvi dešimtys naujų pastatų

Bene daugiausiai susidomėjimo šiemet sulaukė ant Neries kranto, priešais Kauno senamiestį pradėtos statybos – čia 5,4 ha plote sparčiai kyla skambiu „Piliamiesčio“ vardu pavadintas kvartalas. Iš viso numatyta pastatyti 20 pastatų, tarp kurių dauguma gyvenamieji namai ir administracinis verslo pastatas. Planuojama, kad naujame kvartale įsikurs apie 2 tūkst. gyventojų.

Išskirtinė kvartalo vieta ant Neries kranto, vaizdai į upę ir Kauno pilį bei Nemuno ir Neries santakoje įsikūrusį senamiestį, miesto infrastruktūra, išvystyti dviračių takai, geras susisiekimas – tai pagrindiniai kriterijai, dėl kurių čia būstą gyvenimui rinkosi dauguma pirkėjų.

„Dar žmonėms pasitikėjimą kelia ir objekto vystytojas – tai „YIT Kausta“, Kaune garsėjanti aukštos kokybės objektais“, – įsitikinęs įmonės atstovas Deividas Vainoras. Pasak jo, nemažai pirkėjų įsigyja jau ne pirmą įmonės statytą būstą. „Vieni išauga senuosius būstus, kiti perka vaikams. Dauguma lieka patenkinti tiek statybų kokybe, tiek naudojamų medžiagų patvarumu bei garantiniu aptarnavimu, kuomet išryškėjus statybų trūkumams, jie skubiai likviduojami“, – pasakojo D. Vainoras.

Pasak jo, arčiau upės esančiuose „Premium“ klasės namuose šiuo metu telikę 10 proc. neparduotų būstų. Šie butai buvo parduoti greičiausiai ir brangiausiai, nes daugumą būsimų gyventojų tiesiog pakerėjo pro langus atsiveriantys vaizdai į upę ir senamiestį. Taip pat šie namai bus ypatingi ir savo apdaila, čia veiks panoraminis stiklo liftas, visuose butuose bus įrengtos šildomos grindys. Šalia upės įsikūrusių būstų kainos su daline apdaila svyravo nuo 2,3 tūkst. iki 2,5 tūkst. eur. už kvadratinį metrą.

Būsto interjero projektas – nemokamai

Toliau nuo upės įsikūrusių būstų kainos – jau stipriai mažesnės – 1,4 tūkst. – 1,7 tūkst. eur. už kvadratinį metrą. Visi butai turi balkonus arba terasas, grindų šildymą, pastoges automobiliams bei jaukius vidinius kiemelius. Kauniečių gerai vertinamo kvartalo „Šilo namai“ vystytojai žada, kad „Piliamiestis“ bus toks pat jaukus ir patogus gyvenimui, nes ir architektai šio projekto yra tie patys.

Būsto projektas „Piliamiestis“

Apie projektą pasakojęs D. Vainoras atkreipė dėmesį, kad „YIT Kausta“ savo klientams siūlo ir papildomą paslaugą – įrengti butus, pagal jų pageidavimus. Įmonės samdomi architektai nemokamai parengs interjero projektą, o statybininkai užbaigs buto įrengimą – pirkėjui teliks atsivežti baldus ir savo daiktus. „Vis daugiau žmonių renkasi pirkti šią paslaugą iš mūsų, nes tai patogu, taupo ne tik naujakurių laiką, bet ir pinigus. Dažnai šią paslaugą galime pasiūlyti šiek tiek pigiau, nei samdytumėtės statybininkus savarankiškai, taip pat buto įrengimui suteikiame garantiją“, – sakė D. Vainoras.

Daugiau informacijos apie projektą „Piliamiestis” rasite čia.

Konkurencingas projektas ant Neries kranto

Pageidaujantys upės kaimynystės, turėtų būtinai apžiūrėti ir kitą ant pačio Neries kranto vystomą gyvenamųjų būstų projektą. Nedidelį, o tuo itin patrauklų, tiems, kurie ieško ramaus kampelio mieste, „Neries namų“ kvartalą sudarys 18 kotedžų, jaukiai pasislėpusių toliau nuo judrios Neries krantinės, kylančios į Šilainių kalną. Gamtos apsuptyje ant upės kranto statomi namai labiau primena užmiesčio būstą, tačiau yra pačiame miesto centre. Aplink net keli darželiai, mokyklos, parduotuvės, visuomeninio transporto stotelės, šaligatviai ir miesto apšvietimas. Taip pat šalia įrengtas dviračių takas, kuriuo per kelias dešimtis minučių galima nuvažiuoti iki Kauno senamiesčio.

Būstai šildomi dujomis, pirmieji namai turi erdvias terasas ant stogo su vaizdu į upę bei kiemo terasas, visi kiti namai – kiemo terasas. Galima rinktis skirtingo dydžio butus – 80, 100 arba 110  kvadratinių metrų. Būsto kaina su daline apdaila svyruoja nuo 1,2 tūkst. iki 1,5 tūkst. eurų. Kiekvienas būstas turi atskirus sandėliukus, kuriuose patogu laikyti mažiau naudojamus daiktus, sodo reikmenis, taip pat dviračius, kurie gyvenant šioje vietoje – itin reikalingi, juk dviračių takas – vos už kelių metrų. Kiekvienam būstui yra numatyta po dvi parkingo vietas ir už jas papildomai nereikės mokėti.

Projektą ketinama užbaigti ateinantį pavasarį, kuomet bus galutinai sutvarkyta teritorija, pasėta žolė, pasodintos tujos, išgrįsti takeliai ir įvažiavimai į kiemus. Kvartalo teritorija bus aptverta, įrengtas lauko apšvietimas, todėl kotedžų gyventojai jausis ne tik saugiai, bet ir gana privačiai, tai mieste – gana didelė prabanga.

Gyvenamojo kvartalo „Neries namai“ vystytojai turi patirties statant daugiabučius namus Palangoje bei individualius namus Klaipėdoje.

Daugiau informacijos apie projektą „Neries namai“ rasite čia.

Būstas mylintiems miestietišką gyvenimo būdą

Kad kauniečiai keičia gyvenimo būdą ir ne visi būtinai trokšta prie savo būsto turėti bent kelis metrus pievos, rodo ir drąsus projektas judriausioje Kauno arterijoje – Savanorių prospekte. Pačiame prospekto viduryje vystomas projektas „Žaliakalnio Terasos“ būsimus gyventojus vilioja ne žole prie namų, o erdviomis terasomis bei didelės kvadratūros butais už konkurencingą kainą. Ieškantiems gero kokybės ir kainos santykio, reikėtų paskubėti, nes tik šį mėnesį vystytojai dar žada šiek tiek sulaikyti kainos kilimą ir siūlo būstus su daline apdaila nuo 1050 eurų už kvadratinį metrą.

„Kol pardavinėji butus iš brėžinio, kaina visuomet būna mažesnė. Šiuo metu pastatas jau baigiamas statyti, todėl natūralu, kad ir būstų kaina kils“, – sako Giedrius Šmigelskis, šio projekto pardavimų atstovas iš nekilnojamojo turto agentūros „Capital Kaunas“.

Galima rinktis iš skirtingo dydžio butų, kurių plotas nuo 53 iki 150 kvadratinių metrų. Skirtingo dydžio ir būstams priklausančios terasos, kurių didžiausių plotai siekia net iki 150 kv. m. Pastatas yra 15 aukštų, o iš 11-ojo jau galima pamatyti Kauno marias. Nors daugiabutis statomas gana judrioje vietoje, o aplink daugybė kitų pastatų ir jų stogų, pasak G. Šmigelskio, terasose apsilankę pirkėjai nustemba pamatę platų horizontą į Kauną supančius žalius upių šlaitus.

Daugybė paslaugų, neišėjus iš namo teritorijos

Jaunas šeimas itin sudomina III aukšte įrengta 25 arų dydžio terasa, skirta namo gyventojų poilsiui. Ši erdvė bus apželdinta, įkurtos vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, sukurtas mini parko vaizdas. „Kadangi poilsio zona įsikūrusi uždaroje erdvėje – tėvams gali būti ramu, kad jų atžalos žaidžia saugiai ir patogiai“, – privalumus vardija G. Šmigelskis.

Šis gyvenamasis namas turi ir dar vieną skirtumą, kuris turėtų itin patikti tikram miestiečiui, vertinančiam miesto teikiamus privalumus bei gyvenant intensyviai. I pastato aukšte įsikurs įvairias paslaugas teikiančios įmonės – veiks restoranų zona, soliariumas, sporto klubas, odontologijos klinika, grožio salonas, vaikų žaidimų kambarys. II aukštas skirtas komercijai ir biurams. Į pastato gyvenamąją zoną pateks tik namo gyventojai ir jų svečiai, nes dviejuose jiems skirtuose liftuose bus įrengta kodų sistema. Dar vienas liftas bus skirtas komercinių patalpų lankytojams.

Pritaikyta šiuolaikiško žmogaus poreikiams

Namo šildymas – centrinis, tačiau įrengta  moderni kolektorinė sistema, kuomet gyventojai turi galimybę šildymą reguliuoti individualiai. Po namu įrengta požeminė parkingo aikštelė su dviem išvažiavimais. „Juk tradiciškai iš darbo grįžtame skirtingu metu, tačiau į darbą, darželį ar mokyklą dauguma gyventojų išvyksta panašiu metu, projekto autoriai įdėjo daug pastangų, galvodami apie būsto patogumą“, – pasakoja G. Šmigelskis.

„Žaliakalnio terasos“ projektuotojai pagalvojo ir apie kitus šiuolaikiniam žmogui būtinus poreikius – visuose butuose yra numatytos vietos drabužinėms bei numatyta galimybė prie miegamojo įsirengti antrąjį vonios kambarį. Pagrindiniuose vonios kambariuose įrengtas grindų šildymas. Visos svetainės turės vitrininius, dūžiams atsparius grūdinto stiklo langus, už kurių versis vaizdai į Kauno horizontus.

Daugiau informacijos apie projektą „Žaliakalnio terasos“ rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA