Pasipelnyti iš cigarečių kontrabandos vilkiko vairuotojui neleido muitininkai | Kas vyksta Kaune

Pasipelnyti iš cigarečių kontrabandos vilkiko vairuotojui neleido muitininkai

ASociatyvi / Muitinės nuotr.

Kauno teritorinės muitinės pareigūnams Kybartų kelio poste, rugsėjo 30 d. įkliuvo Rusijos pilietis, bandęs iš Kaliningrado srities į Lietuvą atgabenti nelegalių rūkalų už 8,5 tūkst. eurų.

Apie 5.30 val. ryto į Kybartų kelio postą krovininiu automobiliu „Scania“ atvažiavęs Rusijos pilietis A. U. muitiniam įforminimui pateikė tvarkingus metalinių skardinių bei dangtelių krovinio dokumentus ir pareigūnams sakėsi daugiau deklaruotinų prekių neturintis. Įvertinus galimą riziką, muitininkams kilo įtarimų, kad kartu su kroviniu gali būti gabenama ir kitų prekių, todėl buvo nutarta vilkiką patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Greitai paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti: vilkiko kabinoje po apdailos detalėmis, gulto čiužinyje ir daiktadėžėse, siekiant išvengti muitinės kontrolės, buvo išslapstyti 3 tūkst. (60 tūkst. vnt.) pakelių cigarečių „Prince“ su rusiškomis banderolėmis. Kontrabandinių tabako gaminių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 8,5 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA