Viešas sugėdinimas Kaune: už plakatą „Užsakovas nemokus” gali tekti ir susimokėti | Kas vyksta Kaune

Viešas sugėdinimas Kaune: už plakatą „Užsakovas nemokus” gali tekti ir susimokėti

Kauniečiai pastebi, kad pinigus norintys atgauti žmonės imasi pačių įvairiausių būdų. Naujausias Kaune užfiksuotas atvejis nustebino portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytoją, kuris ir paskatino pasidomėti, ar galima be leidimų ir suderinimo išsikelti plakatus ir įvairius užrašus. 

Pirmadienio rytą keliaujantis pro Breslaujos gatvę kaunietis išvydo neregėtą vaizdą – ant privataus sklypo tvoros kabojo plakatas, skelbiantis: „Užsakovas nemokus, neatsiskaito, įspėkite visus!”.

Spėjama, kad privačiame sklype buvo pradėtas statyti namas ir už darbus neatsiskaityta, todėl apie sklypo savininką ar rangovą paskelbta viešai.

Priėjus arčiau matyti, kad už tvoros, ant kurios kabo plakatas, iškloti namo pamatai. Kas sugalvojo prikalti sklypo savininkus prie „gėdos stulpo” – nežinoma. Kaunietis spėja, kad plakatas galėjo atsirasti, kai darbų užsakovas neatsiskaitė su statytojais už atliktus darbus.

Apie įvykį pasiteiravome Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiosios specialistės Editos Motūzienės.

Ji teigė, kad remiantis Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklėmis, įrengti (kabinti, statyti, klijuoti, dažyti ar kitaip tvirtinti) reklamines iškabas, plakatus, reklaminius skydus, stovus, stendus ar kitokius viešuosius užrašus ir kitus laikinus statinius be vietos parinkimo schemų, įrenginių projektų, suderintų Savivaldybės nustatyta tvarka ir leidimų, yra pažeidimas.

„Už šių taisyklių reikalavimų nesilaikymą numatyta atsakomybė LR ATPK 161 straipsnyje „Miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas“. Savivaldybių tarybų patvirtintų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas, taip pat miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisyklių nesilaikymas – užtraukia įspėjimą arba baudą iki 579 eurų”, – teigė. E. Motūzienė.

Ji informavo, kad vadovaujantis Viešojo administravimo įstatymo nuostatomis bei remiantis pateikta informacija, Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriuje bus pradėta administracinė procedūra dėl „Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklių“ pažeidimo. Kol kas nežinoma, kam protokolą bandys surašyti miesto valdininkai, tačiau aišku, kad įspėjimas apie pinigų nenorintį sumokėti užsakovą iš Breslaujos gatvės interneto pagalba pasklis plačiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA