4 metų byla baigėsi: A.Puidokas, K.Kriščiūnas ir draugai išteisinti | Kas vyksta Kaune

4 metų byla baigėsi: A.Puidokas, K.Kriščiūnas ir draugai išteisinti

BNS 2016/10/03 15:57
DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas pirmadienį piktnaudžiavimo byloje išteisino buvusį Kauno socialdemokratų vicemerą Kęstutį Kriščiūną.

K.Kriščiūnas kaltintas, kad pasinaudojęs savo kaip vicemero įtaka, nurodė „Panemunės butų ūkio“ direktoriui Tomui Pilviniui suremontuoti savo draugės ir partijos bendražygės visuomeninės padėjėjos Zitos Zalagėnaitės butą iš savivaldybei pavaldžios bendrovės „Panemunės butų ūkis“ lėšų, o iš kitos savivaldybės viešosios įstaigos – Automobilių stovėjimo aikštelės – lėšų su jos tuometinio direktoriaus Algimanto Puidoko žinia jam buvo remontuojami automobiliai.

Kęstutis Kriščiūnas

Šie asmenys bei „Panemunės butų ūkio“ darbuotojas Juozas Rauchas taip pat buvo teisiami kartu su K.Kriščiūnu. Visi jie išteisinti, nenustačius nusikalstamos veikos požymių.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas dar 2012 metais. Vienas iš kaltinamųjų, A.Puidokas džiaugėsi, kad, pasak jo, pavyko pasiekti teisingumą.

„Aš galvoju, kad to, kas prarasta, sveikatos, įtampos, diskomforto – tiek visuomenėje, diskomforto tiek bendravime ir visur kitur – čia niekas įkainuoti negali“, – žurnalistams sakė A.Puidokas.

Išklausyti nuosprendžio atvykusi prokurorė žurnalistams sakė, kad sprendimą dėl galimybės skųsti nuosprendį prokuratūra svarstys susipažinusi su bylos medžiaga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA