Kauno senjorai dalyvavo stilingoje fotosesijoje: mes dar jauni viduje ir pašėlę | Kas vyksta Kaune

Kauno senjorai dalyvavo stilingoje fotosesijoje: mes dar jauni viduje ir pašėlę

E. Orlovienės ir E. Špiliauskienės nuotr.

Dvi Kauno fotografės Eglė Orlovienė ir Eglė Špiliauskienė nusprendė originaliai pažymėti spalio 1-ąją – tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną ir ėmėsi vykdyti fotografijos projektą „Ne tik New York’e…”.

Fotografės surengė šešių senjorų fotosesiją: keturių iš Kauno ir dviejų iš Panevėžio. Prieš tai jais pasirūpino įvaizdžio kūrimo specialistės Kristina Kurtinaitytė-Reišienė ir Aušra Ušackaitė-Savickienė.

Projekto tikslas – parodyti, kad Lietuvos senjorai yra džiaugsmingi, stilingi ir pasiryžę avantiūroms.

Stilingų yra ne tik Niujorke

Fotografė E. Orlovienė atskleidė, kad projektą įkvėpė pasaulinės šlovės sulaukęs lietuvės režisierės Linos Plioplytės filmas „Amžinai stilingos”. „Norėjosi parodyti, kad ne tik Niujorke yra tokių žmonių, o ir čia pas mus, Kaune. Dalis stilingų drabužių ir papuošalų atkeliavo tiesiai iš senjorų spintų. Įsitikinome, jie stilingi ir absoliučiai mokantys džiaugtis gyvenimu”, – sakė fotografė.

Kauno senjorai dalyvavo stiliaus fotosesijoje

„Esame pavargusios nuo milžiniškos neigiamos informacijos srauto, politinių barnių, kalbų apie kainų augimą, artėjančio šildymo sezono baimę. Lietuvoje daugiau gėrio, grožio ir šilumos, nei pastebime. Šeši šiame projekte dalyvavę senjorai tik patvirtino mūsų įsitikinimą”, – pastebėjo kita projekto fotografė E. Špiliauskienė.

Kauno senjorai dalyvavo stiliaus fotosesijoje

Per projektą paaiškėjo, kad senjorai itin drąsūs: visai nekompleksuoja, kai juos stebi daugybė praeivių, o ir polėkio bei charizmos jiems nestinga. Fotosesijos metu nesutrukdė niekas, nei smalsūs žvilgsniai gatvėje, nei ypatingai karštas oras, nei dalyvių amžius, beje, vyriausiam pozuotojui – 86-eri.

Skleidžia optimizmą

Projekto organizatorės pasakoja, kad darbas vyko sklandžiai ir lengvai, ypatingų pageidavimų, kaip fotografuoti, jos nesulaukė. Dalyvių, iš gyvenimo ritmo, tai irgi neišmušė: viena moteris po fotosesijos iškart keliavo pas gydytoją vaistų nuo aukšto kraujospūdžio, jai netrukdė nei elegantiška šukuosena, nei prašmatni apranga, nes, kaip sako fotografės, senjorai tokie ir gyvenime.

Kauno senjorai dalyvavo stiliaus fotosesijoje

Kita herojė atėjo į fotosesiją su ramentais, nes buvo ką tik po klubo sąnario keitimo operacijos, per fotosesiją ji numetė ramentus į šalį ir mėgavosi procesu, tiesiog džiaugėsi diena.

„Senjorai įrodė, kad Lietuvoje galima gražiai gyventi, kad senatvė ne baubas, ir, kad neprivalai tapti piktu, susiraukusiu ir skaičiuojančiu už ką nusipirkti duonos. Kaip tikino patys dalyviai, jie visi vis dar jauni viduje ir pašėlę! Įsitikinome tuo”, – sakė E. Orlovienė.

Kauno senjorai dalyvavo stiliaus fotosesijoje

Abi fotografės atviravo, kad iš pradžių nerimavo, kaip seksis, mat tokio tipo fotosesijos dar nebuvo turėjusios, o ir iššūkį teko įveikti, fotosesijos dieną rugpjūčio pabaigoje spigino net 32 laipsniai, baimintasi ir dėl pozuotojų sveikatos, tačiau, viskas klojosi sėkmingai.

„Labai patiko dirbti su senjorais, užkrėtė jų optimizmas, savo amžiaus priėmimas, išmintis, aktyvumas, moterys jautėsi gražios ir džiaugėsi kaip atrodo”, – prisiminė E. Orlovienė.

Nepasenti anksčiau laiko

Fotosesijos herojė kaunietė Nijolė Jackienė (78 m.) pirmiausiai ragino nekreipti dėmesio į jos amžių, mat jaučiasi lyg būtų 50-ties. „Yra žmonės, kurie pasensta anksčiau laiko. Man tai tikrai negresia!”, – sakė N. Jackienė. Dalyvauti fotosesijoje ji sutikusi, mat visad trokšta išbandyti įdomias, naujas veiklas.

Ji pasakojo, kad fotosesija suteikė daugybę gerų emocijų, o ir iš praeivių ne vieno gero žodžio sulaukė. „Senamiestyje, pora netolimoje kavinėje sėdinčių merginų stebėjo mus, o vėliau nebeiškentė ir priėjo pasakyti, kad senatvėje jos irgi nori būti tokios gražios ir stilingos, kaip mes. Tai paglosto širdį”, – sakė N. Jackienė.

Kauno senjorai dalyvavo stiliaus fotosesijoje

Puoštis moteris mėgo visą gyvenimą, tik pasakoja, anksčiau įdomesnių drabužių įsigyti būdavo sunku, o dabar esą, labai lengva, apsipirkti ji vysta į Londoną.

N. Jackienės manymu, garbaus amžiaus žmonės Lietuvoje puošiasi per mažai, o ji visad išlieka elegantiška: ir senatvėje bet kaip apsirengusi neišeina į gatvę, nuotaiką pakeliančių komplimentų vis sulaukia.

Moteris patarė senjorams nesėdėti ir neliūdėti namuose, o džiaugtis gyvenimu, nes liūdesys nieko neduoda, tik atima.

„Priimk gyvenimą, koks yra ir džiaukis kiekviena diena, gyvenki pilna širdimi ir nuotaiką pasikelk sau pats!”, – dalino patarimus fotosesijos dalyvė.

Jei Kaune atsiras daugiau pašėlusių senjorų, norinčių įsiamžinti fotosesijoje, fotografės planuoja projektą tęsti. Jei žinote stilingų senjorų, raginama apie juos pranešti fotografei E. Orlovienei: egleor@ei-ei.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA