Šildymą Kaune galima įsijungti ir anksčiau | Kas vyksta Kaune

Šildymą Kaune galima įsijungti ir anksčiau

R.Tenio nuotr.

Atvėsus orams kauniečių bene dažniausiai užduodamas klausimas, kada bus įjungtas šildymas ir ar galima jį įsijungti individualiai atskiram namui.

Pagal galiojančius teisės aktus, esant vartotojų pageidavimui, galima pastate įjungti šildymą anksčiau, nei oficialiai paskelbiamas šildymo sezonas.

Nepriklausomai nuo to, ar yra oficialiai paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai bei organizacijos turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Daugiabučių namų gyventojai tai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Būtina žinoti, kad, įjungus šildymą anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, gyventojams, kurie už šildymą gauna kompensacijas, jos nėra skaičiuojamos. Kompensacijos pradedamos skaičiuoti tik prasidėjus šildymo sezonui. Oficialią šildymo sezono pradžią įstatymo nustatyta tvarka skelbia savivaldybės administracija, kai tris paras iš eilės vidutinė paros oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Taip pat svarbu žinoti, kad iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai.

Kaune jau yra 15 pastatų, pradėjusių vartoti šilumą šildymui. Tarp jų, daugiabučiai, bendrabučiai, administraciniai pastatai, švietimo įstaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA