Tūkstančius lietuvių į Kauną sutraukė pasaulinio lygio motyvatorius N. Vujičičius | Kas vyksta Kaune

Tūkstančius lietuvių į Kauną sutraukė pasaulinio lygio motyvatorius N. Vujičičius

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko didžiausia motyvacijos konferencija Lietuvos istorijoje, simboliniu pavadinimu „No Limits“ su pasauliniu motyvatoriumi Niku Vujičičiumi.

Daugiau nei devyni tūkstančiai klausytojų išgirdo stipriausio pasaulio žmogaus Žydrūno Savicko pasakojimą apie vertybes ir asmenines savybes, kurios atneša jam sėkmę. Taip pat išgirdo verslininko bei knygų autoriaus Igno Staškevičiaus mintis apie sėkmingos karjeros ypatumus ir televizijos laidų vedėjos Daivos Žeimytės moderuojamą diskusiją su žymiais ir patyrusiais vadovais apie tai, kokie žmonės pasiekia karjeros aukštumas ir kaip tapti vienu iš jų.

Itin aktyviai konferencijos dalyviai klausėsi garsaus vokiečių lyderystės eksperto, bestselerių autoriaus Boriso Grundlo, 90 proc. paralyžiuotas, jis skatino veikti ir keisti mintis, nes būtent mintys lemia mūsų likimą.

Pagrindiniu konferencijos akcentu tapo Niko Vujičičiaus į lietuvių ir gestų kalbas verčiamas motyvacinis pranešimas „Gyvenimas be ribų“ apie tai, kaip įveikti net didžiausius sunkumus, kaip pakeisti požiūrį į gyvenimą ir labiau juo mėgautis, kaip rasti įkvėpimo kasdieniuose darbuose.

Ypatingo likimo vyras, gimęs be rankų ir kojų, šiandien džiaugiasi gyvenimu, kurio daugelis galėtų pavydėti – jis turi mylinčią žmoną, du sveikus vaikus, vadovauja ne pelno siekiančiai organizacijai „Life Without Limbs“ (liet. Gyvenimas be galūnių), keliauja po pasaulį ir savo istorija įkvepia milijonus žmonių mylėti bei gerbti vieni kitus, tobulėti, siekti tikslų ir nepaisyti ribų. Kiekvienas Niko ištartas žodis yra be galo prasmingas ir svarbus, o jo įkvepiančios kalbos  nepalieka abejingų. Tą įrodė ir jo pranešimas „Žalgirio” arenoje, kur pranešėjui, po daugybės sąmojų ir charizmatiškai vedamos motyvacinės kalbos, kaskart plodavo daugiatūkstantinė minia.

„Nuostabu jus visus čia matyti! Dėkoju visiems, kad susirinkote, taip gera čia būti. Lietuvoje lankausi pirmą kartą, kai vyksiu vėl – būtinai pasiimsiu visą savo šeimą: žmoną ir du sūnus. Tikiuosi, tapsiu jums įkvėpimo šaltiniu”, – kalbą pradėjo N. Vujičičius.

Susirinkusieji išgirdo jo istoriją nuo vaikystės dienų, kai kasdien sulaukdavo patyčių mokykloje, iki pat šių dienų, kai yra sėkmingas, laimingas vyras, įkvepiantis milijonus žmonių visame pasaulyje.

„Dažnai galvodavau pasiduoti, juk iš manęs tyčiosis visą gyvenimą. Nenorėjau gyventi… Bet nusprendžiau šiame pasaulyje likti dėl savo šeimos, ir džiaugiuosi, juk kiek daug būčiau praradęs! Jei jūsų gyvenimas sunkus – nekeliaukite vienas, kalbėkite su psichologais, specialistais. Lietuvoje daugelis žmonių yra prie bedugnės krašto, užjaučiu jus, bet noriu jus įkvėpti savo pavyzdžiu. Nebūkite didžiausiais savo priešais, būkite geriausiais savo draugais. Jaučiuosi laisvas, ir jūs tokie būkite!”, – ragino N. Vujičičius.

Galiausiai jis konstatavo: „Myliu savo gyvenimą, nei už ką jo nekeisčiau į kitą!”

Daugiau apie N. Vujičičiaus ir kitų konferencijos dalyvių pranešimus portale „Kas vyksta Kaune” skaitykite jau šį savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA