Teismas keičia T. Barščio planus – iš sportinio „Porsche“ teks perlipti į autobusą | Kas vyksta Kaune

Teismas keičia T. Barščio planus – iš sportinio „Porsche“ teks perlipti į autobusą

delfi.lt nuotr.

Milijonieriaus, grūdų magnato Tautvydo Barščio sūnus Tautvydas savo prabangųjį „Porsche 911 Turbo S“ turės iškeisti į visuomeninį transportą arba taksi.

Taip kevirtadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs 30 metų T. Barščiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą.

Teisėja Ingrida Mikužytė paskelbė, kad T. Barštys į valstybės biudžetą privalės sumokėti 380 eurų baudą bei 4 mėnesius negalės vairuoti jokių transporto priemonių.

Griežtesnė nei vidutinė nuobauda pažeidėjui skirta dėl to, kad jis ne kartą baustas už šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, išvadų nedaro.

Išklausyti teismo nutarimo T. Barštys į teismo posėdį neatvyko.

Vilniaus apskrities Kelių policijos pareigūnai T. Barščiui administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl greičio viršijimo surašė po rugsėjo 6 d. užfiksuoto pažeidimo, kai 16.31 val. T. Barščio vairuojamas „Porsche 911 Turbo S“ Kirtimų g. važiavo net 139 km/val. greičiu, nors šiame kelio ruože leidžiamas ne didesnis nei 80 km/val. greitis.

Turizmo ir sporto vadybą baigęs, bet šiuo metu pardavimų skyriuje tėvo vadovaujamoje bendrovėje „KG group“ dirbantis T. Barštys jam inkriminuotą pažeidimą pripažino.

„Nepasiteisinama, bet tądien skubėjau, važiavau neįprastai dideliu greičiu ir tą akimirką buvau užfiksuotas, – teisme trečiadienį sakė T. Barštys. – Tą dieną man trūko laiko planavimo. Kadangi važinėju darbo reikalais Vilnius-Kaunas, po darbo turėjau susitikimą Kaune, todėl galvojau, kad vieną kitą minutę sutaupysiu, bet kaip sakoma, nieko nesutaupysi, o gausi pažeidimą.“

Nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad T. Barštys ir anksčiau ne kartą baustas už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tarp jų – ir greičio viršijimą.

„Ačiū Dievui, kad kažko rimtesnio nenutiko, tai viskas susiję su laiku ir mano impulsyvesniu charakteriu“, – teisme teisinosi T. Barštys.

Milijonieriaus sūnus neslėpė, kad mėgsta labai greitai važinėti automobiliu, tačiau tikino, jog stengiasi taisyklių nepažeidinėti.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA