Kauno bibliotekoje įsikūrė „Ateities laboratorijos“ dirbtuvės | Kas vyksta Kaune

Kauno bibliotekoje įsikūrė „Ateities laboratorijos“ dirbtuvės

Organizatorių nuotr.

Ar biblioteka gali virsti mokslo inovacijų laboratorija? Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės viešosios bibliotekoje vykusiose „Ateities laboratorijos“ dirbtuvėse šurmuliavo gausus būrys mažų ir didelių mokslo technologijų mylėtojų.

[galerija kiek=””]

Ištisos klasės, tėvai su dar mokyklinio amžiaus nesulaukusiais vaikais, ir net seneliai su anūkais – šį kartą visus į biblioteką sutraukė ne knygos, bet įvairios netradicinės edukacijos ir pramogos vaikams.

„Ateities laboratorijos“ dirbtuvėse visi norintys galėjo pasinerti į „Robotikos mokyklos“ dirbtuves, kurioje jų laukė piešimas ir įvairūs žaidimai virtualioje realybėje. Taip pat buvo galima išbandyti JPG.lt makeblock konstruktorius, o NSO laboratorijos dirbtuvėse – atrasti savo genetinės informacijos kodą – DNR. Didelio vaikų dėmėsio sulaukė ir „Robotikos Akademijos“ surengtos robotų varžybos, priminusios savotišką robotų krepšinį.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kvietė susipažinti su LEGO robotų valdymu. Atrasti programavimo paslaptis ir išmokti susikonstruoti kompiuterį kvietė Kauno informacinių technologijų mokykla. Renginio metu taip pat buvo galima pamatyti Kauno miesto savivaldybės V. Kudirkos viešosios bibliotekos projekto „Atrask save 3D Mieste“ metu sukurtą Sumanaus vandens miesto maketą, sukurtą 3D spausdintuvu.

Nuo spalio 5 d. visi 13-17 m. moksleiviai, norintys išmokti 3D modeliavimo ir elektronikos pagrindų, kviečiami prisijungti prie bibliotekoje įsikūrusios „Ateities laboratorijos 3D“. Nemokamų užsiėmimų metu bus galima išmokti dirbti su programomis „Solidworks“ ir „Arduino“. „Ateities laboratorijos 3D“ užsiėmimai vyks trečiadieniais 15.30–17.30 val. Kauno miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (A. Mapu g. 18).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA