Kauniečiai adrenalino vis dažniau semiasi orientacinėse automobilių varžybose | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai adrenalino vis dažniau semiasi orientacinėse automobilių varžybose

L. Misiūno nuotr.

Kaune jau šeštą kartą vyko pramoginės orientacinės automobilių varžybos „Kauno adrenalinas“, kuriose dalyvavo 71 ekipažas. Geriausiai čia pasirodė „Ramiako” komanda.

[galerija kiek=”20″]

Prie IX forto varžybų dalyviams tebuvo įteikti žemėlapiai ir užduotys, kurias reikėjo įveikti bent per dvi valandas ir greičiau. Laimėtojais šiose varžybose tampa atlikusieji kuo daugiau užduočių ir atvykę greičiausiai. Varžybų metu, iš 2-5 žmonių sudaryti ekipažai turėjo važinėti Kauno gatvėmis ir remiantis užuominomis, surasti konkrečias vietas, tuomet reikėjo prie objekto nusifotografuoti, o nuotraukas pateikti varžybų vertinimo komisijai.

Dalyviai turėjo pasirūpinti fotoaparatu arba telefonu su kamera, žemėlapiu, navigacija ir kitomis išmaniosiomis technologijomis. Per 2-2,5 val. reikėjo įveikti 24 užduotis.

„Kauno adrenalino" orientacinės varžybos

Viena iš renginio organizatorių Rolanda Rainytė pasakojo, kad trasa nusidriekė per visą Kauną, užduotys vyko skirtinguose mikrorajonuose: Savanorių, Taikos prospektuose ir kitur. Ji svarstė, kad varžybose jėgas išbandyti žmonės panori, dėl įdomumo, netikėtumo ir adrenalino faktorių.

„Kauno adrenalino" orientacinės varžybos

„Daugumai įsiminė užduotys, kai reikėjo tam tikrą atkarpą įveikti avint plaukmenis arba iš lanko pataikyti į taikinį. Ir viską daryti kuo greičiau, nes konkurentai lipa ant kulnų! Kartu dalyviai ne tik lavino komandinius gebėjimus, geriau pažino miestą, atrado dar nematytų objektų bei naudingai praleido laiką”, – pasakojo R. Rainytė.

Ji pastebėjo, kad varžybose dalyvauja nemažai pirmakursių studentų, atvykusių iš kitų miestų, tad Kaunas jiems svetimas, tačiau, jų rezultatai kartais būna net geresni, nei pačių kauniečių.

Nugalėtojų komandos „Ramiakas” atstovė Eglė Mozūraitytė atviravo, kad orientacinėse automobilių varžybose jos komanda yra jau senbuvė, dalyvauja trejus su puse metų. Komandos sudėtis keitėsi, tačiau dabartiniai nariai nekinta jau dvejus metus.

„Kauno adrenalino" orientacinės varžybos

Komandą sudaro penki žmonės: vairuotojas Karolis, užduočių vykdytojos Agnė su Jurgita, užduočių sprendėja Eglė ir komandos šturmanė – sekretorė Karolina. Pastarąją šiuo metu trumpam pavaduoja nauja komandos narė Ugnė.

Komandos nariai tikino, kad orientaciniu sportu domisi jau seniai ir pastebi, kad bendraminčių vis daugėja. Varžyboms specialiai šįkart nesiruošė, tiesa, peržvelgė naujausias remontuojamas zonas, kurių Kaune pastaruoju metu itin padaugėjo.

„Kadangi visą šių metų pavasario sezoną dalyvavome varžybose, per vasarą Kaunas nespėjo kardinaliai pasikeisti, tad specialiai varžyboms nesiruošėme tik atkreipėme dėmesį į naujai pradėtus kelio remonto darbus”, – pasakojo E. Mozūraitytė.

„Kauno adrenalino" orientacinės varžybos

Finišavo jos komanda praėjus 2h 15min. nuo starto. Kaip pasakoja, užsuko ne į visus taškus, praleido vieną esantį tolėliau, nes norėjo sutaupyti laiko ir neapsiriko – finišavo pirmi.

Pasak laimėtojų komandos atstovės E. Mozūraitytės, visad varžybose tenka spręsti įdomias užduotis, kurios reikalauja ilgesnio pamąstymo, iškodavimo, taip pat istorinių, geografinių ir kitų žinių iš bendrojo išsilavinimo.

Pašnekovė tikino, kad varžybos ne veltui pavadintos „Kauno adrenalinu“, mat jose išties nestinga daugybės adrenalino ir greičio.

„Kartu jos suteikia žinių apie miestą, padeda geriau pažinti save ekstremaliose situacijose ir suteikia daugybę skirtingų emocijų. Visiems rekomenduoju pabandyti bent vieną penktadienio vakarą praleisti automobilių orientacinėse varžybose, garantuoju, norėsis dalyvauti dar kartą”, – teigė E. Mozūraitytė.

Kitos „Kauno adrenalino“ varžybos vyks lapkričio 25 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA