Kauniečiai vėl skaičiuoja duobes kiemuose, savivaldybė duoda patarimą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai vėl skaičiuoja duobes kiemuose, savivaldybė duoda patarimą

Skaitytojo nuotr.

Kaunietis Gediminas teiraujasi, kodėl Pašilės gatvės 46-to namo kieme jau kelerius metus žioji netvarkomos duobės ir kas atsakingas, kad miesto kiemuose nebūtų eismą trikdančių duobių.

[galerija kiek=”4″]

„Didžiulės duobės čia yra jau penkerius metus, siekia 9-10 cm, sunku važiuoti kieme, sunku ligoniams, išleidus iš automobilio prie laiptinės per jas pereiti, kartais gyventojai pila žemių į duobes. Beje, dauguma namo gyventojų – pensininkai, tad laviruoti tarp skylių nėra lengva”, – pasakojo kaunietis ir teiravosi, kas galėtų padėti spręsti šią problemą.

Klausimą perdavėme Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjui Aloyzui Pakalniškiui, kuris ragino problemos sprendimo imtis patiems namo gyventojams. Jis informavo, kad miesto savivaldybė tvarko gatves, šaligatvius, įvažas į kiemus, tačiau ne pačius kiemus.

„Gyventojus raginame suformuoti sklypus ir tapti visateisiais savo kiemo šeimininkais bei patiems suremontuoti duobes”, – aiškino A. Pakalniškis.

Jis ragino gyventojus rasti bendrą sutarimą tarpusavyje, organizuoti talkas ir būti bendruomeniškais ir aktyviais miestiečiais.

„Gyventojai yra kiemo šeimininkai ir patys turėtų suvokti, kad gerbūvis didžiąja dalimi priklauso nuo jų pačių. Pavyzdžiui kauniečiams, kurie gyvena nuosavame name taip pat gali iškilti klausimas, kodėl už mokesčių mokėtojų pinigus turėtų būti tvarkomas daugiabučio namo kiemas, o ne jo”, – sakė A. Pakalniškis.

Pirmiausiai gyventojams jis pataria kreiptis į savivaldybę ir suformuoti sklypo ribas. Turint sklypą reikia organizuoti naujos asfalto dangos klojimą, už ją sumokėti turės visi namo gyventojai.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA