Šerlokas Holmsas ir Haris Poteris Laisvės alėjoje skelbs apie centrinio knygyno jubiliejų | Kas vyksta Kaune

Šerlokas Holmsas ir Haris Poteris Laisvės alėjoje skelbs apie centrinio knygyno jubiliejų

Centrinis knygynas Laisvės alėjoje/ Kaunas.lt

Kauniečiai, šį trečiadienį Laisvės alėjoje sutikę klaidžiojanti rašytoją Šerloką Holmsą ar paauglį burtininką Harį Poterį, neturėtų nustebti. Šių visame pasaulyje žinomų literatūros personažų pasirodymas susijęs su Kauno centrinio knygyno 60 metų jubiliejumi. Visą trečiadienį knygyno lankytojų laukia malonios staigmenos ir šventinės vaišės.

Knygyno jubiliejaus proga jame bus atidaryta archyvinių knygyno ir Laisvės alėjos nuotraukų paroda – „Kauno centrinis knygynas senose fotografijose“. Visą spalio mėnesį savo knygų pristatymus, susitikimus su skaitytojais bei diskusijas rengs garsūs lietuvių rašytojai.

Trečiadienį šventinis renginys prasidės 11val. nuo iškilmingo momento, kuomet bus pagerbti darbą tęsiantys ar buvę ilgamečiai knygyno darbuotojai.

„Medžio gausa pasižyminčio knygyno interjero aplinkoje visų lankytojų jubiliejaus dieną lauks kava, malonios staigmenos ir šventinės nuolaidos“, – kalbėjo knygynų tinklo „Pegasas“ vadovė Ligita Šaltienė.

„Centrinis knygynas niekur nedingo, priešingai, nei kažkas bandė intriguoti. Smagu matyti, kad knygynas tampa dar labiau gyvas ir atviras. Tvirtai tikiu, jog dar daugiau kauniečių ir miesto svečių iš naujo atras šią unikalią miesto vietą. Pokyčių niekada nereikia bijoti. Pokyčiai veda mus į priekį“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

„Knygyno jubiliejaus proga šiais metais vyks „Šiuolaikinių lietuvių autorių dienos“. Tai – projektas, skatinantis skaityti šiuolaikinius lietuvių autorius, dalyvauti susitikimuose su jais bei įvertinti geriausias dabartines lietuviškas knygas. O visą spalio mėnesį savo knygų pristatymus rengs garsūs lietuvių rašytojai ir tik šiame knygyne“, – pasakojo L. Šaltienė.

Nuo spalio 7 iki 26 dienos Kauno centrinio knygyno lankytojai turės galimybę susitikti su didžiųjų Lietuvos leidyklų – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Lietuvos rašytojų sąjunga“ – autoriais. Tarp jų – Rūta Vanagaitė, Arvydas Juozaitis, Violeta Palčinskaitė, Alvydas Šlepikas, Daiva Čepauskaitė su Kauno dramos teatro aktoriais, Andrė Pabarčiūtė ir Rimvydas Žižiūnas.

1953-1956 metais statytas, o nuo 1956-ųjų – pirmųjų pirkėjų jau laukęs knygynas iki šiol yra vienas geriausių to meto architektūros stiliaus pavyzdžių. Architektų Algimanto Mikėno ir Marijos Matušakaitės suprojektuotas, o 1980–1983 m. iš vidaus rekonstruotas knygyno pastatas šiandien yra minimas tarp reikšmingiausių Kauno centro objektų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA