Kas vyksta Kaune rugsėjo 23 – 25 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune rugsėjo 23 – 25 dienomis? (renginių programa)

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 23-25 dienos – kupinos šokių, kultūros ir koncertų. Pristatome išsamią paskutinio rugsėjo savaitgalio renginių programą.

Penktadienio vidurdienį Kaune prasidės VIII tarptautinis vaikų folkloro festivalis „Baltų raštai 2016“. Šiųmetė tema – paukščiai tautosakoje. Renginio metu susirinkusieji į Kauno tautinės kultūros centrą išvys ne vieną užburiantį jaunųjų šokėjų pasirodymą. Penktadienį renginiai vyks iki pat vakaro, šeštadienį paskutinysis pasirodymas vyks 15, o sekmadienį – 16 valandą.

Penktadienį 17 valandą prasideda ir tarptautinis šiuolaikinio meno festivalis „Kaunas mene 2016“. Į Kauną šis festivalis sugrįžta jau VII-ąjį kartą, šįmet pateikdamas kaip niekad daug skirtingų šalių menininkų kūrybos. Šįmet darbų temos – socialiniai, politiniai, ekonominiai, gamtos išsaugojimo ir pan. aspektai. Tiesa, šį savaitgalį vykstantys renginiai – tik festivalio atidarymas.

Taip pat jau trečią savaitgalį iš eilės Šančiai atsiprašo kauniečių, nes pas juos – šventė. Kaip ir praėjusiais kartais, šį savaitgalį visuose Šančiuose vyks projektai, konkursai ir dirbtuvės, pasivaikščiojimai ir turgeliai… Telieka išsirinkti, į kur norite nueiti. Daugiau informacijos apie tikslias renginių vietas ir laiką rasite paspaudę ant nuorodos.

Kauno menininkų namai kviečia paminėti Lietuvos žydų genocido ir jų gelbėtojų – Pasaulio Tautų Teisuolių atminimo dieną skambant varpams. 16 valandą visi, norintys išgirsti Kauno karilioną, turėtų atvykti prie Vytauto Didžiojo Karo muziejaus.

Rugsėjo 22-24 dienomis Kaune vyksta tradicinės ir modernios muzikos atlikėjų festivalis „Suklegos“. Net 17-ąjį kartą kauniečius džiuginantis festivalis šįmet kauniečiams dovanoja tris koncertus, vykstančius kino centro „Romuva“ salėje. Penktadienį ir sekmadienį koncertai čia prasidės nuo 18 valandos.

Penktadienį 16-19 valandomis kauniečiai turi paskutinę galimybę apsilankyti ypatingame projekte, skirtame paminėti 75-ąsias Kauno geto įkūrimo metines. Šiam tikslui Šančių sinagogoje eksponuojama nuotraukų paroda, instaliacija bei muzikinis pasirodymas.

Kauno apskrities policija kauniečiams bei miesto svečiams dovanoja šventę, kurios metu bus galima susipažinti su policijos darbu iš arčiau. 10 valandą prasidėsiantys renginiai truks iki pat vakaro – kauniečiai kviečiami į renginius prie Kauno pilies (nuo 12 val.) bei Rotušės aikštėje (nuo 15 val.).

M. K. Čiurliono dailės galerija kviečia paminėti Čiurlionio 141-ąjį gimtadienį. Čia bus galima ne tik apžiūrėti temines ekskursijas, bet ir sudalyvauti edukacinėse dirbtuvėse, paklausyti Virginijos Kochanskytės ir Rūtos Blaškytės pasirodymų. Į ekskursijas būtina registracija (penktadienį iki 16:30 val.).

Jau keletą Lietuvos miestų aplankiusi, Vlada Musvydaitė su komanda klausia: o ar tu eini? Šeštadienį 12 valandą prie Pažaislio kamaldulių vienuolyno prasidės „Proenzi Arthrostop“ ėjimo varžybos, kuriose einant reikės įveikti ne ką kitą, o save… ir keletą tūkstančių žingsnių.

VšĮ „Šilainių bendruomenės centras“ organizuoja šventę, į kurią kviečia visus šilainiškius ar kitų rajonų gyventojus. Nuo 11 valandos Milikonių pagrindinės mokyklos stadione vyks liaudies meno dirbinių ir kultūros paveldo maisto produktų paroda – mugė, o nuo 12 valandos – meno kolektyvų varžytuvės.

Metas pagerbti Lietuvą parolimpinėse žaidynėse atstovavusius sportininkus! Šeštadienį 18 valandą Kauno muzikinio teatro sodelyje vyks susitikimas su visais 13 parolimpinėse žaidynėse dalyvavusių sportininkų. Po sutiktuvių, 19 val., lauks festivalio „Draugystės spalvos“ koncertas, o nuo 20 val. – dūzgės.

Istorinės technikos gerbėjai ir vėl turėtų nepraleisti šanso sudalyvauti renginyje „Retro mugė 2016 ruduo“. Čia vyks istorinės auto-moto technikos, jos dalių ir ekipuotės prekyba, veiks istorinės karinės technikos ekspozicija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA