Norite apsisaugoti nuo ligų? Valgykite avižų košę! | Kas vyksta Kaune

Norite apsisaugoti nuo ligų? Valgykite avižų košę!

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Žmogaus sveikata aktuali kiekvienu metų laiku, ypatingai sveikatą reikia stiprinti rudenį. Knygynų lentynose neseniai pasirodžiusi knyga „Jūsų sveikatai: natūralios priemonės ištisus metus“ siūlo atsigręžti į natūralumą ir peržiūrėti produktus, kurie gerina mūsų savijautą.

Šį šeštadienį knygos autorius prancūzų gydytojas Dr. J.-Ch. Charrie lankysis Kaune ir atsakys į kiekvienam iš mūsų aktualius klausimus apie sveikatą.

Esate bendrosios praktikos gydytojas. Ar visi šiuolaikiniai gydytojai „taikiai“ priima natūralius gydymo būdus? Ar susiduriate su skirtingomis nuomonėmis?

Esu bendrosios praktikos gydytojas, gavau medicinos daktaro laipsnį Poitiers fakultete ir laimėjau pirmąją vietą už Bendrosios medicinos disertaciją Prancūzijoje 1998 metais. Gydymas natūraliais vaistais tebėra ribotas Prancūzijoje.

Paradoksas Prancūzijoje yra tai, kad Farmacijos fakultetas ugdo farmacininkus pasitelkdamas vaistinius augalus, tačiau Medicinos fakultetas nemoko gydytojų išrašyti receptų su vaistiniais augalais. Be to, socialinio draudimo sistema 2007 metais nusprendė nebekompensuoti augalinių vaistų. O tai nepadeda plėtoti gydymo praktikos. Tačiau žmonės labai domisi ir reikalauja augalinių vaistų, ir čia kyla problema.

Man atrodo, kad medicinos pasauliui tenka didelė atsakomybė, jog žmonės paliekami su nepatenkintais poreikiais, jais nesirūpinama. Ir dėl šios priežasties man buvo svarbu parašyti šią knygą, kad pasidalinčiau žiniomis apie šeimos sveikatą su visuomene.

Kaip Jums atrodo, ar skiraisi skirtingų šalių žmonių sveikatos problemos bei gydymas natūraliomis priemonėmis? Esate iš Prancūzijos – ten natūralūs produktai kitokie, nei vidurio Europoje…

Turiu patirties su Tunisu, kur randame tuos pačius augalus, kaip ir Prancūzijoje. Taip pat praktikavau Meksikoje, kur mokiau kitus bendrosios praktikos gydytojus, ir kur augalų pasirinkimas yra visai kitoks. Tačiau užtenka pažinti vietinius augalus ir integruoti juos pagal jų simptomines savybes, o svarbiausia pagal neurovegetacinę ir endokrininę sistemas. Taip yra lengviau paruošti gydymo planą ir prisitaikyti naujoje aplinkoje.

Dar neturiu patirties su Lietuva, tačiau manau, jog mūsų šalių problematika yra panaši.

Kokie didžiausi pavojai tyko rudenį ir kaip apsisaugoti nuo sveikatos problemų būtent šiuo metu laiku?

Peršalimai, angina, laringitas, sloga, bronchitas, ir gastroenteritai taip pat dažni šiuo metų laiku. Skydliaukei rudenį tenka daug sunkumų prisitaikant.

Norėdami apsisaugoti galime ryte pusryčiams valgyti avižinę košę su avižų pienu. Šis augalas palaiko skydliaukės veiklą jos prisitaikymo laikotarpiu. Bet jei to nepakanka, reikia palaikyti ir kitas prisitaikymo liaukas, antinksčius. Tam padaryti dažniausiai užtenka karšto grogo su citrinomis ir cinamonu.

Gydytojas sveikatingumo klausimais konsultuos rugsėjo 23 dieną (penktadienį), 18.00 val. knygyne VAGA (PPC „Ozas“) ir rugsėjo 24 dieną (šeštadienį), 15.00 val. knygyne VAGA (PLC „Mega“).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA