Kadagių slėnyje pasiektas rekordas | Kas vyksta Kaune

Kadagių slėnyje pasiektas rekordas

krs.lt nuotr.

Šeštadienį į botaninio draustinio pažintinį taką sutilpo visa Lietuva. Kauno rajono Arlaviškių kaime esantis „Kadagių slėnis“ skambėjo gražiausiomis instrumentinėmis melodijomis, užbūrė romantiškomis slėnio fėjomis ir buvo apjuostas Lietuvos vaikų delnais.

Pilietinę iniciatyvą paskelbęs Kauno rajono Samylų kultūros centras, sulaukė didelio Lietuvos mokyklų dėmesio ir palaikymo. Pusantro šimto laiškų su tūkstančiais vaikiškų delnų atkeliavo iš įvairiausių miestų ir miestelių. Šalia karpinių buvo ir laiškai, drąsinantys idėją populiarinti kadagio medį, kuris anksčiau buvo itin gerbiamas ir vertinamas.

Šios iniciatyvos rezultatas – naujas Lietuvos karpinių rekordas (6673 delnai), puikios emocijos ir nauji istorijos puslapiai. Jau artimiausiu metu visoms iniciatyvoje dalyvavusioms įstaigoms organizatoriai išsiųs kadagio medelius, kurie šaknis įleis jų aplinkoje. Nuotraukos su augalo sodinimo akimirkomis, grįš į organizatorių būstinę ir čia suguls į Kadagių garbės knygą, kurią, kaip ir kadagius saugos slėnio ambasadorius LR Seimo narys Antanas Nesteckis. Renginyje Kauno marių regioninio parko direkcija ragino lankytojus įsigyti vardines tako lenteles ir savanoriškai padėti taką išlaikyti saugų ir patrauklų lankytojams.

karpiniai 01

Ūkininkas ir Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Audrius Banionis pasirūpino linksmybėmis Kadagynės aikštėje. Čia nestigo pramogų vaikams ir tėvams. Kiškio Haroldo kavinėje buvo galima paragauti kaimiškų riestainių, pagardintų kaimišku sviestuku ir sultimis, išspaustomis Taurakiemio seniūnijos gyventojų, o kur dar keptas avinas…

Darni Taurakiemio bendruomenė net pirtį į aikštę atsigabeno ir kadagio vantų naudą atskleidė. Skulptoriai, medžio drožėjai Robertas Keliauskas ir Linas Saladis sukūrė skulptūras, kurios papuoš seniūnijos gyvenvietes. Floristės Ritos Bagdzevičiūtės kompozicija „Kadagiui“ papuoš organizatorių patalpų erdves.

Be dovanų neliko ir koncertavę atlikėjai. Daumantų muzikantus ir grupės „Pop ladies“ organizatoriai apdovanojo Vaidės Sakalauskienės ūkio aviečių ir šermukšnių uogiene.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA