Mirė filosofas Leonidas Donskis | Kas vyksta Kaune

Mirė filosofas Leonidas Donskis

delfi.lt 2016/09/21 08:41
Asociatyvi nuotr. / Kaunas.lt nuotr.

Trečiadienio rytą mirė filosofas, kultūros kritikas, buvęs Europos Parlamento narys Leonidas Donskis. Šią žinią DELFI patvirtino artimi jo šeimos draugai.

Spėjama, kad L. Donskį oro uoste ištiko širdies smūgis.

Pranešama, kad 5:30 jis susmuko oro uoste. Atvykę greitosios pagalbos medikai bandė gaivinti filosofą, tačiau pastangos jau buvo bevaisės. Filosofas ruošėsi skrydžiui į Ukrainą, BNS sakė Vytauto Didžiojo universiteto rektorius profesorius Juozas Augutis.

„Tai didžiulė netektis, kartu su juo išėjo ir universiteto dalis. L.Donskis buvo ir filosofijos, ir politikos, ir kitų mokslų grandas“, – BNS teigė rektorius.

L. Donskis gimė 1962 m. rugpjūčio 13 d. 1985 m. baigė lietuvių filologiją ir teatro pedagogiką Lietuvos konservatorijos Klaipėdos Pedagoginiame fakultete. 1987 m. baigė filosofiją Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakultete. 1990 m. gruodžio 11 d. VU apgynė disertaciją tema „Kultūros krizės ir jų filosofinė refleksija (O. Spenglerio, A. Toyonbee ir L. Mumfordo istoriosofinių koncepcijų istorinė-metodologinė analizė)“, filosofijos kandidatas (Vilniaus universitetas), 1999 m. Helsinkio universitete apgynė disertaciją, socialinių mokslų daktaras.

Nuo 2002 m. L. Donskis buvo VDU Politologijos katedros profesorius ir Išeivijos studijų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas. 2003–2005 m. – VDU Filosofijos katedros vedėjas. 2004 m. VDU atliko habilitacijos procedūrą (humanitariniai mokslai, istorija – darbai iš idėjų ir sąmoningumo istorijos). 2005 m. VDU Senatas suteikė profesoriaus pedagoginį vardą. Nuo 2005 m. – VDU Politikos mokslų ir diplomatijos instituto direktorius, o nuo 2006 m. – Politologijos katedros profesorius. Nuo 2005 m. – VDU Senato narys.

2009 m. Europos Parlamento rinkimuose Lietuvoje išrinktas į Europos Parlamentą Liberalų sąjūdžio (LRLS) rinkiminiame sąraše (kandidatavo 1-uoju numeriu; už LRLS balsavo 7,36 % rinkėjų), vienintelis LRLS atstovas EP.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA