Jurginiškių kaimo gyventojai turi kritikos naujajam magistraliniam keliui | Kas vyksta Kaune

Jurginiškių kaimo gyventojai turi kritikos naujajam magistraliniam keliui

KRS.lt nuotr.

Kauno rajono, Garliavos seniūnijos, Jurginiškių kaimo gyventojai kreipėsi dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu parengto valstybinės reikšmės A5-ojo magistralinio kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai įgyvendinto projekto.

[galerija kiek=””]

Į susitikimą su Jurginiškių kaimo gyventojais atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos Kelių techninio normavimo ir technologijų skyriaus vedėjas Zigmantas Perveneckas, VĮ Kauno regioninių kelių direktoriaus pavaduotojas Edmundas Kaučikas.

Gyventojai išsakė problemas dėl susisiekimo nuo Kauno g. iki Jurginiškių kaimo, teiravosi kodėl nėra apšvietimo šalia kelio ir tunelyje. Piktinosi, kad naujasis kelias per siauras, kad sunku prasilenkti važiuojantiems sunkiąja technika, kad vaikams nesaugu eiti iki mikroautobuso, kuris veža į mokyklą. Buvo iškeltas klausimas dėl kelių valymo žiemą.

Meras Valerijus Makūnas išklausė gyventojų problemas ir pasiūlė ieškoti sprendimų kartu. Z. Perveneckas įsipareigojo, visiems atliktiems darbams atlikti auditą ir informaciją pateikti Kauno rajono savivaldybei. Teigė, kad  bus įrengtas apšvietimas. E. Kaučikas pažadėjo pastatyti kelio nuorodą į Jurginiškių kaimą. V. Makūnas džiaugėsi, kad dialogas įvyko, ir tikino, kad problemos bus sprendžiamos nedelsiant gyventojų naudai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA