Kol gyventojai skęsta, namo administratoriai vardina darbų nevykdymo priežastis | Kas vyksta Kaune

Kol gyventojai skęsta, namo administratoriai vardina darbų nevykdymo priežastis

Asociatyvi nuotr. / Skaitytojo nuotr.

Nemažai senesnės statybos namuose gyvenančių kauniečių žino, ką reiškia seno namo problemos – ne itin sandarūs langai, durys, sena stogo danga, vamzdynai ir panašiai; sąrašas kartais atrodo begalinis. Tačiau tikrai ne visi įsivaizduojame, ką reiškia, kai į kambarį bėga vanduo ar kaip reikėtų jaustis turint rūsį, į kurį dėl sugedusio vamzdyno teka vanduo ir… fekalijos.

Rūsyje – pratrūkęs vamzdynas

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Gertrūdos gatvėje 37-uoju numeriu pažymėtame name gyvenantis Arturas. Jis pasakoja, jog name į rūsį (tiek bendras, tiek ir privačias patalpas) jau kurį laiką teka ne itin malonus mišinys – vanduo bei fekalijos. „Metai laiko bėga jau viskas. Visiškai nereaguoja, kasdien skambiname į „Kauno centro būstą“, – pasakojo kaunietis.

Jo teigimu, prieš pusmetį atsakingi asmenys buvo atvykę ir fotografavo rūsį, tačiau vėliau darbai vėl nurimo. „Prieš pusmetį dar fotografavo ir sakė sutvarkys, bet pasikeitė administratorius ir visai nieko nebedaro“, – skundėsi vyras.

Tenka kraustytis iš kambario

Kaunietis taip pat teigė, jog su nerimu laukia žiemos. „Pas mus per lubas bėga vanduo, o žiemą, kai prisninga, per atlydį pasidaro baseinas (nes balkonas be nuolydžio) ir visas vanduo subėga per sienas ir lubas į mūsų kambarį. Turim kraustytis iš to kambario, o dar pelėsis įsimetė…“ – pasakojo Arturas.

Vyro teigimu, su „Kauno centro būsto“ darbuotojais susisiekti itin sudėtinga, mat, bandant susisiekti, pateikiamas vis tas pats atsakymas – žadama, kad susisieks administratorius ar vadybininkas. Deja, bet tokie pažadai lieka neišpildyti, o atsakymai taip ir lieka nežinomi.

Darbus stabdė parduotuvė

Tuo tarpu „Kauno centro būsto“ atstovas Paulius Ugianskis tvirtino, jog abi problemos įmonei puikiai žinomos ir pradėti veiksmai tam, kad jos būtų pašalintos.

„(Rūsio, red. past.) problema mums yra žinoma nuo pavasario ir tikrai ją sprendžiame“, – teigė P. Ugianskis. „Bėda ta, kad vamzdyno stovas, kurį turime remontuoti, eina per komercines patalpas, o jų savininkai ilgą laiką nedavė leidimo atlikti darbus. Kuriam laikui reikės uždaryti parduotuvę, todėl baiminamasi, kad atliekant stovo remontą bus pridaryta nuostolių“, – priežastis, stabdžiusias remonto darbus, vardino atstovas spaudai.

Jo teigimu, kompromisas jau yra rastas ir šią savaitę paaiškės tiksli data, kada parduotuvės šeimininkai įsileis darbininkus, o remontas bus atliktas skubos tvarka.

Kaltas gyventojų abejingumas

P. Ugianskis teigė taip pat žinantis „kiauro balkono“ problemą. „Dėl to kaltas netinkamas nuolydis. Gyventojai jau pritarė, kad darbai turi būti atlikti artimiausiu metu“, – tikino jis ir pridūrė, jog nors stengiasi aktyviai bendrauti su minėtojo namo gyventojais, šie – itin pasyvūs.

„Aktyviai bendraujame su gyventojais ir jau sudarėme veiksmų planą, pagal kurį prioriteto tvarka atlikinėsime svarbiausius darbus. Namas senas, todėl ir problemų jame daug“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė P. Ugianskis. „Darbai užsitęsia dėl gyventojų abejingumo: jie vangiai dalyvauja susirinkimuose, neįvyksta balsavimai raštu, o daugumos pritarimas būtinas.“

Įmonės atstovo teigimu, artimiausiu metu bus pakeistas problemas keliantis stovas, balkone – atliktas hidroizoliavimas, taip pat planuojama nugriauti ir atstatyti priestatą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA