Lemiama diena rūkoriams: svarstoma uždrausti rūkymą balkonuose | Kas vyksta Kaune

Lemiama diena rūkoriams: svarstoma uždrausti rūkymą balkonuose

BNS 2016/09/20 10:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį Seimas vėl ketina balsuoti, ar uždrausti rūkyti daugiabučių namų balkonuose.

Pagal pataisas, taip pat būtų draudžiama rūkyti teritorijose arčiau negu dešimt metrų spinduliu apie daugiabučius gyvenamuosius namus.

Projekto iniciatoriaus Seimo nario konservatoriaus Antano Matulo teigimu, už šį pažeidimą asmenims galiotų tokia pati administracinė atsakomybė kaip ir už rūkymą bendrose gyvenamosiose, kitose bendro naudojimo patalpose.

„Sulaukiame vis daugiau kritikos ir skundų, kad dėl neatsakingo kaimynų elgesio žmonės neturi galimybės apsaugoti savęs ir savo vaikų nuo pasyvaus rūkymo keliamų pavojų sveikatai. Tabako dūmai dėl savo fizinių savybių dažnai ir dideliais kiekiais patenka į kaimynų butus – kaimynai arba verčiami pasyviai rūkyti savo namuose, arba negali vėdinti kambarių, naudotis savo balkonais, jiems sukeliami ne tik nepatogumai, bet ir žalojama jų sveikata“, – teigia pataisų iniciatorius dokumento aiškinamajame rašte.

Policijos ir Vilniaus savivaldybės atstovai abejoja dėl tokių pataisų praktinio įgyvendinimo.

2014 metų pabaigoje Seimas jau mėgino nustatyti tokį draudimą. Tuomet priimti įstatymo pataisą pritrūko balsų. Projekto kritikai tvirtino, kad taip Seimas įsiveltų į buitinius konfliktus, papildomai būtų apkrauta policija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA