Kaune – istorinis Japonijos ir Lietuvos mokslininkų susitikimas | Kas vyksta Kaune

Kaune – istorinis Japonijos ir Lietuvos mokslininkų susitikimas

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 16 d. Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) ir Kauno klinikose lankėsi oficiali delegacija iš Japonijos. Vizito tikslas buvo aptarti tolesnes bendradarbiavimo klinikinėje ir mokslinėje praktikoje galimybes bei jų įgyvendinimo mechanizmus.

„Glaudesnis mūsų šalių bendradarbiavimas atveria naujas galimybes. Esu įsitikinęs, kad jos bus naudingos tiek Lietuvai, tiek Japonijai“, – japonų delegaciją pasitiko LSMU rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas. Su Japonijos biomedicines mokslų sektoriaus atstovais susitiko Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, LSMU ir Kauno klinikų administracijų atstovai ir mokslininkai.

Lietuviškai pasisveikinęs ir prisistatęs delegacijos vadovas dr. Makoto Suematsu, Japonijos medicinos mokslinių tyrimų ir plėtros agentūros prezidentas padrąsino Lietuvos mokslininkus inicijuoti dvišalius mokslinių tyrimų projektus: „Jūsų patikimumas, lankstumas, atvirumas ir motyvacija – tai sėkmingo bendradarbiavimo garantas.“

Profesorius Kenjiro Kosaki, Japonijos Keio medicinos mokyklos Medicininės genetikos centro vadovas su Kauno klinikų generaliniu direktoriumi prof. R. Jurkevičiumi diskutavo apie sveikatos priežiūros paslaugų kokybės gerinimo perspektyvas.

Japonų delegaciją į Kauną atlydėjusi VšĮ „Versli Lietuva“ vadovė Rūta Pentiokinaitė džiaugėsi, kad šio vizito tikslas – glaudesnis Japonijos ir Lietuvos biomedicinos specialistų bendradarbiavimas, pasiektas. „Tokie susitikimai atveria Lietuvai didžiules galimybes pasaulinio lygio biomedicinos mokslų ir klinikinių tyrimų srityse,“ – teigė R. Pentiokinaitė.

Vizito metu Kaune japonai susipažino su LSMU ir Kauno klinikų veikla ir principais, apžiūrėjo LSMU „Santakos“ slėnio Naujausių farmacijos ir sveikatos technologijų centro laboratorijas, Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centrą, Radiologinės diagnostikos centrą bei Onkologijos ir hematologjos kliniką. Svečiai liko ypač sužavėti Traumų ir skubios pagalbos centro paslaugų organizavimu ir valdymu.

Svečiai iš Japonijos stebėjosi, kad tokioje mažoje valstybėje sutelkta tokio aukšto lygio modernių medicininių technologijų ir tiek daug aukštos kvalifikacijos mokslininkų. „Mokslinių tyrimų, medicinos studijų ir klinikinės praktikos integracija jūsų įstaigose mums kelia susižavėjimą. Mes neabejojame mokslinių tyrimų pajėgumais ir tikime, kad tolesnis bendradarbiavimas medicinos mokslų srityje gali būti sėkmingas“, – tikino kolegos iš Japonijos.

Vizito pabaigoje svečiai aplankė Kauno senamiestį bei Chiunes Sugiharos muziejų.

Dar šių metų rugpjūčio mėnesį Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir jo ligoninėje Kauno klinikose lankėsi LR ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas su žmona. Tuomet ambasadorius domėjosi čia vykdomais moksliniais tyrimais, LSMU ir verslo įmonių bendradarbiavimu. Kauno klinikų atstovai ir delegacijos iš Japonijos nariai dėkingi ambasadoriui E. Meilūnui už pagalbą organizuojant šį istorinį vizitą Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA