Vyriausybė sutarė dėl didesnių baudų už maudynes apsvaigus | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė sutarė dėl didesnių baudų už maudynes apsvaigus

BNS 2016/09/19 11:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė pasitarime pirmadienį iš esmės sutarė dėl pataisų, kurios stipriai padidintų baudas už maudynes apsvaigus nuo alkoholio ar narkotikų, bei nesaugų elgesį ant ledo.

Kad pataisos būtų patvirtintos, joms Vyriausybė turi pritarti ir posėdyje, o po jos dar būtų svarstomos Seime.

Dabar įstatymas numato baudas nuo 16 iki 60 eurų už pirmą ir nuo 60 iki 140 eurų už pakartotinį nesaugaus elgesio vandenyje ar ant ledo atvejį.

Jei būtų priimtos Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlomos pataisos, baudos už pirmą pažeidimą siektų nuo 100 iki 500 eurų, o prasižengus pakartotinai grėstų bauda nuo 500 iki 900 eurų.

„Tam Vyriausybė iš esmė pritarė ir keliausime į Vyriausybės posėdį“, – pirmadieno pasitarimo žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

Kartu VRM siūlo didinti baudas už alkoholio vartojimą viešose vietose ar neblaivaus asmens pasirodymą viešoje vietoje. Dabar maksimali bausmė už pirmą tokį pažeidimą siekia 30 eurų, ją siūloma didinti iki 100 eurų. Pakartotinis pažeisimas užtrauktų baudą iki 200 eurų.

Anot ministerijos, dabar numatytos baudos „neleidžia pasiekti administracinės nuobaudos tikslų“. Siūlymas didinti baudas už nedaugų elgesį vandenyje ir ant ledo taip pat grindžiamas didelėmis gelbėjimo darbų organizavimo ir vykdymo išlaidomis.

VRM teigia, kad pastaraisiais metais nežymiai sumažėjo nuskendusių žmonių skaičius, tačiau kasmet vis dar pasitaiko rezonansinių skenduolių atvejų.

Šių metų žiemą Kuršių mariose buvo atskilusi didelė ledo lytis su žvejais. Ugniagesiai gelbėtojai tuomet valtimi į krantą perkėlė 48 žmones. Didelė dalis išgelbėtų žvejų iš karto po nelaimės pakartotinai lipo ant ledo.

„Jeigu žvejys tiesiog turės parduoti savo meškerių komplektą ir neįsigys brangaus kito gero komplekto, tai gal tada supras, kad galų gale neverta rizikuoti tiek savo, tiek gelbėtojų gyvybe“, – dėstė T.Žilinskas.

Tarp siūlomų pakeitimų – ir prievolės vežiotis vairuotojo pažymėjimą atsisakymas, užtektų turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Nereikėtų vežiotis vairuotojo pažymėjimo, draudimo poliso, techninės apžiūros dokumento ir registracijos liudijimo (…). Nebūtų prievolės vežiotis, bet niekas nedraustų tų dokumentų vežiotis. Turėsite dokumentus, parodysite, užtruksite vienaip, neturėsite dokumentų – tiesiog jūsų už tai nebaus ir pareigūnai galės patikrinti per duomenų bazes“, – aiškino ministras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA