Kauno tvarkymui įdarbino nuteistuosius | Kas vyksta Kaune

Kauno tvarkymui įdarbino nuteistuosius

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno mieste vykstant intensyviems gatvių tvarkymo ir senų šaligatvių ardymo darbams, pasitelkti ir nuteistieji, kurie be palydos ir apsaugos atlieka įvairius bendrastatybinius darbus mieste.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, bendrovė „Autokausta“, vykdanti stambiausius projektus Kauno mieste, trūkstant kvalifikuotos darbo jėgos, pasitelkė nuteistuosius, kurie integruojami į darbo rinką ir noriai dirba. Jie darbuojasi keliomis pamainomis, bendrovės transportu kiekvieną dieną atvežami iš įkalinimo įstaigos, o po darbo parvežami atgal.

Kauniečiai pastebėjo, kad vyrų kompanija kiekvieną dieną atvežama į Vytauto prospektą. Kalbinti darbininkai pasakojo, kad jie dirba pagal Pravieniškių pataisos namų pavedimą. Už gerą elgesį ir vykdomus darbus jie turi daugiau galimybių į laisvę išeiti anksčiau nei nedirbantys likimo draugai.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pakalbino vienos įmonės atstovus, kurie taip pat anksčiau kliaudavosi nuteistųjų rankomis.

„Iš pradžių būdavo problemų. Nuteistieji darbo metu aiškindavosi santykius, nebuvo labai draugiški, tačiau laikui bėgant, radome su jais bendrą kalbą. Įvedėme savotišką skatinimo programą, kad už gerai nudirbtus dienos darbus juos papildomai premijuodavome cigaretėmis“, – pasakojo įmonės atstovas.

Kalbinto įmonės atstovo nuomone, nuteistieji darbo rinkoje kuria papildomą konkurenciją, tik specialistų jų tarpe nėra daug, todėl juos reikia mokyti, bet tai atperka mažesnis darbo užmokestis.

Įmonės „Autokausta“ atstovai į portalo „Kas vyksta Kaune“ atsiųstus klausimus dėl nuteistųjų žmonių įdarbinimo atsakymų kol kas nepateikė.

Kaip jau skelbta anksčiau, kalėjimų departamentas, siekdamas spartesnės nuteistųjų integracijos į visuomenę, leidžia nuteistiesiems be palydos dirbti ir mokytis už pataisos namų sienų. Įkalinimo įstaigų vadovai tikina, kad taip nuteistieji nepraranda socialinių ir darbo įgūdžių, o darbdaviai patenkinti atsakingais darbuotojais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA