V. Musvydaitė: Kaune pamatysite tokių vietų, kuriose dar tikrai nesate buvę | Kas vyksta Kaune

V. Musvydaitė: Kaune pamatysite tokių vietų, kuriose dar tikrai nesate buvę

Organizatorių nuotr.

„Prieš dvejus metus pradėjau įprasminti žingsnius, tai yra, skaičiuoti juos, nes visada mėgau pasivaikščioti. Tuomet pradėjau kitiems rekomenduoti, kad nueitų bent 10 000 žingsnių per dieną. Visiems buvo įdomu sužinoti, koks tai atstumas, o kai pasakydavau, kad apie 7 kilometrus, klausdavo, ar kalbant telefonu žingsniai taip pat skaičiuojasi. Kai išgirsdavo teigiamą atsakymą, labai apsidžiaugdavo“, – apie tai, kaip susidomėjo ėjimo nauda, pasakojo „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybų organizatorė Vlada Musvydaitė.

10 000 žingsnių arba maždaug 7 kilometrai – Pasaulinės sveikatos organizacijos suskaičiuotas vidutinis žingsnių kiekis, kurį kiekvienam žmogui reikėtų nueiti per dieną. Tiesa, kadangi ne visiems pavyksta tai padaryti dėl įtempto gyvenimo tempo, kineziterapeutai pataria per dieną pajudėti bent 15 minučių. O puiki proga tai padaryti – jau ne viename Lietuvos mieste vykusios masinės ėjimo mėgėjų varžybos, šįkart vyksiančios Kaune, prie Pažaislio vienuolyno.

Ieškojo kažko naujo

Pasak V. Musvydaitės, surasti tinkamą vietą varžyboms Kaune sunku nebuvo. „Pažaislį pasirinkau pati, nes kai pirmąkart prieš keletą metų ten apsilankiau, mane ta vieta labai sužavėjo. Ten yra tikrai labai gražu. Todėl pagalvojau, kad norėtųsi tai parodyti visiems, kurie galbūt negyvena Kaune ar nežino, kur yra tos gražios vietos“, – teigė moteris.

Trasos parinkimui sveikatingumo motyvatorė visuomet paprašo gerai apylinkes pažįstančių ir ėjimą taip pat mėgstančių žmonių pagalbos. Šįkart jai padėjo buvęs orientavimosi sporto treneris Algimantas Dambrauskas.

„Jis nubraižė trasą žemėlapyje, o paskui drauge ją perėjome. Labai smagu, jog „Kauno Žalgirio jachtklubo“ teniso kortuose įsikurs vaikų zona, kurioje tėveliai galės palikti savo atžalas ir tęsti kelionę. O jos metu atsiras tokiose vietose, kuriose dar tikrai nėra buvę – vienoje vietoje net rekomenduojame nepamiršti šypsotis, nes atrodo, jog patenki į džiungles… Netgi Algimantas čia iki tol niekada nesilankė“, – šypsojosi V. Musvydaitė.

Dėl pasivaikščiojimo važiuoja kelis šimtus kilometrų

Tai – jau ketvirtosios ėjimo varžybos Lietuvoje. Prieš tai jau keli tūkstančiai ėjimo entuziastų rinkosi Vilniuje, Druskininkuose bei Nidoje. „Labai smagu, kad dalyviai susitikę jau sveikinasi vardais, o labiausiai stebina tai, kad dėl sudalyvavimo varžybose žmonės pervažiuoja visą šalį“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė V. Musvydaitė.

„Pavyzdžiui, į Vilniuje vykusias varžybas žmonės atvyko iš Klaipėdos ir kelias valandas praleido kamščiuose, o į Nidą važiavo motina su keturiais vaikais ir specialiai dėl to kėlėsi 4 valandą ryto…“ – pasakojo ji.

Ėjimo varžybose dalyvauti gali kiekvienas, o užsiregistravusių skaičius sparčiai didėja – šiuo metu jau yra daugiau nei 1400 norinčiųjų. Kiekvienas dalyvis gaus vardinį numerį ir bus apdovanotas speciai varžyboms pagamintu rankų darbo medaliu bei kitais prizais.

Ėjimo varžybos

Siūlys tris trasas

Organizatoriai teigia, jog vienas didžiausių tokių varžybų privalumų yra tai, jog varžomasi su pačiu savimi, todėl dalyvauti gali visi: nesvarbu nei amžius, nei fizinis pasirengimas ar ėjimo technika – pasirinktą trasą galima įveikti ir stumiant vaiko vežimėlį ar drauge einant su augintiniu.

Visi, norintys dalyvauti varžybose, galės rinktis iš trijų trasų: pradedantiesiems ir vaikams siūloma įveikti 5000 žingsnių (apie 3,5 kilometrus), pažengusiems – 10 000 žingsnių (apie 7 kilometrus), o tikriems ėjimo entuziastams jau paruošta 15 000 žingsnių (apie 11,5 kilometrai) trasa.

Prieš varžybas dalyviams bus išdalinti popieriniai žemėlapiai su pažymėta trasa, taip pat bus sukurta speciali mobilioji aplikacija, kurioje matysis žemėlapis su trasa ir ypatingais joje esančiais objektais, todėl visi norintys trasą pereiti galės ir ne varžybų metu.

„Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos prasidės prie Pažaislio vienuolyno rugsėjo 24 dieną, 12 valandą. Daugiau informacijos bei nemokamą registraciją rasite paspaudę ant nuorodos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA