Už stulpo patraukimą sankryžoje teks mokėti gyventojams | Kas vyksta Kaune

Už stulpo patraukimą sankryžoje teks mokėti gyventojams

Skaitytojo nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ neseniai rašė apie Vytelių ir Štaro gatvių būklę, nes jose dėl Užnerio gatvės remonto padidėjo automobilių srautas.

Tuo metu gyventojai džiaugėsi, jog po publikacijos duobės gatvėse buvo sutvarkytos, tačiau iškėlė dar vieną problemą – nors automobilių laužyti nebereikia, kai kuriose vietose dėl gatvių pločio jais sunku prasilenkti.
„Pavyzdžiui, stovi elektros stulpas vos ne viduryje Vytelių ir Štaro gatvių sankirtos, labai sunkina visą eismą, nes su didesne mašina išsisukti – tikras „aukštasis pilotažas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo skaitytojai.

Pasak jų, vienintelė išeitis būtų elektros stulpą panaikinti ar perkelti, mat, jų teigimu, nuo minėto stulpo elektros laidai nuvesti tik į vieną namą ir jis neatrodo svarbus.

Eksploatuojamas nuo 1982 metų

Tiesa, AB „Elektros skirstymo operatorius“ (ESO) atstovai teigė, jog taip yra tik iš pirmo žvilgsnio. „Šia linija yra užtikrinamas viešasis interesas, nes per ją elektros energija yra paskirstoma į kitus įrenginius, iš kurių elektra pasiekia privačius ir verslo klientus, iš viso – per pusšimtį klientų Šilainių rajone, tad gyventojų pastaba, kad nuo šios atramos „laidai eina tik į vieną namą“ nėra teisinga“, – teigė ESO atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

Jo teigimu, oro linija, kuriai priklauso gyventojams ramybės neduodantis elektros stulpas, yra eksploatuojama nuo 1982 metų. Tuo metu gyvenamųjų kvartalų toje vietoje dar nebuvo, tačiau 2014-aisiais linija buvo atnaujinta.
„Elektros ir dujų skirstymo tinklų plėtros, remonto ir modernizavimo darbus visada deriname su miesto savivaldybių atitinkamomis institucijomis, Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) ir privačių žemės sklypų savininkais“, – pasakojo M. Burba. „Atsižvelgdami į šio rajono plėtrą ir gyventojų poreikius, 2014 metais modernizavome linijos ruožą, taip padidindami linijos saugumą, tiekiamos elektros patikimumą ir kokybę. Atkreipiame dėmesį, jog šio projekto metu buvo atnaujinta ir minima atrama, nekeičiant jos buvimo vietos“, – teigė jis.

Mokėti tektų patiems

ESO teigia, jog per pirmuosius šešis 2016-ųjų mėnesius jų investicijos į elektros ir dujų skirstomuosius tinklus siekė 51,24 mln. eurų, iš kurių beveik 26 mln. eurų teko elektros skirstymo tinklo modernizavimui. Kauno rajone šiuo tikslu investuotos lėšos siekė 9,9 mln. eurų.

Tačiau Vytelių ir Štaro gatvių sankirtoje esančio stulpo atveju, darbų išlaidas turėtų apmokėti patys gyventojai. Norint perkelti elektros įrenginius į kitą vietą, gyventojai privalo pateikti paraišką dėl elektros įrenginių perkėlimo ir vėliau, pagal išduotas projektavimo sąlygas, parengti įrenginių rekonstrukcijos projektą.

„Energetikos objekto perkėlimo ar rekonstravimo išlaidas tokiu atveju taip pat apmoka paraišką pateikęs asmuo“, – atkreipė dėmesį M. Burba. „Elektros įrenginių perkėlimą, kai to pageidauja klientas, reglamentuoja energetikos ministro įsakymu patvirtintas elektros energijos vartotojų, gamintojų energetikos objektų prijungimo prie veikiančių energetikos įmonių objektų tvarkos ir sąlygų aprašas.“

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA