Kauno klinikų pacientėms – gyvybiškai svarbi parama | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų pacientėms – gyvybiškai svarbi parama

Organizatorių nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos iš Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos gavo paramos už daugiau kaip 4,3 tūkst. eurų.

Lėšos surinktos per tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos organizuotą aštuntąjį labdaros renginį „Sužydėjusi viltis”. Iš viso tuomet surinkta beveik 26 tūkst. eurų suma, skirta krūties vėžio diagnostikos priemonėms – stulpelinėms biopsinėms adatoms ir žymekliams pirkti.

Kauno klinikoms, kuriose gydomos onkologinėmis ligomis sergantys pacientai, padovanota biopsinių adatų, naudojamų krūties vėžio radiologinei diagnostikai ir krūties žymeklių, kurie naudojami prieš operaciją pažymėti krūtyje naviko vietą.

„Esame dėkingi už dovanas, kurios gerina pagalbos prieinamumą įtariant krūties onkologines ligas“, – teigė Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. Elona Juozaitytė. Profesorei pritarė ir Radiologijos klinikos vadovas prof. Algidas Basevičius, pirmadienio rytą Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos atstoves pakvietęs į ekskursiją po Kauno klinikų Radiologinės diangostikos centrą.

„Ilgus metus Lietuvoje buvo kovojama su krūties vėžio padariniais. Dabar medicinai pažengus į priekį galima diagnozuoti ligą ankstyvojoje stadijoje. Esame laimingi, galėdami prisidėti prie šios ligos prevencijos Lietuvoje ir paskatinti moteris tikrintis ir taip rūpintis savo sveikata, užkirsti kelią krūties vėžio išvešėjimui,“ – sakė Ethel Cushing, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos prezidentė.

Lietuvoje kasdien vėžio diagnozę išgirsta beveik 50 žmonių, virš 90 tūkst. žmonių šiuo metu serga onkologinėmis ligomis. Tarp moterų susirgimų vėžiu Lietuvoje šiuo metu pirmą vietą užima krūties vėžys – kasmet apie 1600 moterų Lietuvoje sužino, kad serga šia liga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA