Kauniečiai pateikia 5 siūlymus: ar tikrai dėl Kauno aplinkkelio spūsčių viskas išbandyta? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pateikia 5 siūlymus: ar tikrai dėl Kauno aplinkkelio spūsčių viskas išbandyta?

Archyvo nuotr.

Kauno kelių policijos viršininkui pareiškus, kad vairuotojams ir toliau teks susitaikyti su spūsčių problema greitkelyje, besiribojančiame su Jonavos gatve, kauniečiai klausia, ar tikrai, nes jie tiki, kad yra būdų eismo klausimą išspręsti laikinai, kol bus pradėtos realios papildomų tiltų statybos ir pagrindinio Lietuvos greitkelio ties Kaunu platinimo darbai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pažymi, jog atkarpoje nuo Savanorių prospekto iki prekybos centro „Mega“ einančiame Kauno aplinkkelyje, išbandytos tikrai ne visos priemonės. Primename, kad dar vasaros pradžioje kauniečiai pateikė keliasdešimt pasiūlymų, kaip bent jau laikinai galima būtų sumažinti avarijų skaičių.

Siūlymas nr. 1

Laikinai panaikinti stacionarų greičio matavimo prietaisą, kontroliuojantį vairuotojų greitį. Vairuotojai, pamatę radarą, intuityviai sumažina greitį, kartais net spusteli stabdžius, kurie įtakoja įvykstančias avarijas prieš tiltą.

Siūlymas nr. 2

Atskirti eismo juostas, nubrėžiant ištisinę liniją nuo pirmojo Kleboniškio pėsčiųjų tilto iki tilto per Nerį pabaigos, kad vairuotojai tilto prieigose nekeistų eismo juostos. Atskirtos eismo juostos neleistų vairuotojams judriame kelyje laviruoti nesilaikant saugaus atstumo.

Siūlymas nr. 3
Panaikinti draudimą sunkiasvorėms transporto priemonėms važiuoti antrąja eismo juosta. Taip būtų išvengta priverstinio sunkiasvorių transporto priemonių greičio mažinimo, jos srauto greičiu galėtų judėti antrąja eismo juosta, nuo Jonavos g. atvažiuojantiems vairuotojams būtų daugiau galimybių įsilieti į greitkelio srautą.

Siūlymas nr. 4
Sumažinti maksimalų greitį piko metu. Vairuotojai, važiuodami lėčiau, laikysis saugaus atstumo tarp automobilių, padidės galimybė išvengti avarijų, kai greičiau važiuojant ar bandant rikiuotis į kitą eilę, nesilaikoma saugaus atstumo ir atsitrenkiama į priekyje važiuojantį automobilį.

Siūlymas nr. 5

Įrengti minimalų atstumą tarp automobilių nurodančius ženklus. Vairuotojai, laikydamiesi saugaus atstumo, turėtų daugiau galimybių išvengti susidūrimo su ta pačia kryptimi važiuojančiais automobiliais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ šiuos siūlymus, kurie dar nebuvo išbandyti, pakartotinai pateiks Kauno apskrities kelių policijos viršininkui ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai, kuri atsakinga už respublikinių kelių priežiūrą ir vystymą Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA