Kauno medžiotojų klubo narys naktį ėmėsi brakonieriauti | Kas vyksta Kaune

Kauno medžiotojų klubo narys naktį ėmėsi brakonieriauti

Aplinkosaugininkų nuotr.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, patruliuodami Kauno rajone, medžiotojų klubų „ Gynia“ ir „Iltis“ medžioklės plotų vienetuose, ties Valeravos gyvenviete, šią savaitę, apie 01:30 val. pastebėjo laukų keliu važiuojantį įtartiną automobilį.

Šią vietą yra itin pamėgę aplinkiniai brakonieriai, nes aplinkui gera pašarinė bazė medžiojamiesiems gyvūnams, pievos, arti gyvenamųjų pastatų nėra, geri privažiavimo keliai. Pareigūnų dėmesį patraukė tai, kad iš transporto priemonės buvo apšviečiami medžioklės plotai, o tai yra draudžiama pagal Medžioklės LR teritorijoje taisyklių reikalavimus.

Įtarimų sukėlusi transporto buvo sustabdyta. Paaiškėjo, kad garbės tikram medžiotojui nesuteikiančiu elgesiu ir veiksmais svetimuose medžioklės plotuose pasižymėjo Kauno medžiotojų klubo „Apuokas“ medžiotojas T.P. Kiti automobilyje buvę asmenys neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie nustatė, jog vairuotojas neturi teisės vairuoti, automobilis be techninės apžiūros, išregistruotas prieš metus laiko ir neįregistruotas nustatyta tvarka.

Medžiotojas nepateikė tam medžioklės plotų vienetui išduoto medžioklės lapo, su savimi turėjo medžioklinį graižtvinį šautuvą su optiniu taikikliu ir primontuotu priedėliu, galimai garso slopintuvu, nemažą kiekį šovinių, stebėjimui skirtą naktinio matymo prietaisą ne dėkle, savadarbį prožektorių, kuris buvo prijungtas prie transporto priemonės apšvietimo sistemos.

Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 85 str. 7 d., 85 str. 1 d., o baudą iki 1737 eurų, su teisės medžioti atėmimu iki 5 metų ir pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu, paskirs Kauno apylinkės teismas.

Ekspertams nustačius, kad prie šautuvo primontuotas priedėlis slopina garsą, gali grėsti baudžiamoji atsakomybė.

Prieš metus laiko Kauno aplinkosaugininkai netoli lyginant su šių metų pažeidimo vieta taip pat nustatė šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimą, o vienas iš dviejų „medžioklės“ dalyvių sulaukė baudžiamosios atsakomybės. Matyt, „gera vieta“ tuščia niekada nebūna.

Aplinkosaugininkai prašo pastebėjusius panašius ar kitokius aplinkosauginius pažeidimus, pranešti apie tai telefono numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA