Liberalų sąjūdžio vadovas R.Šimašius apklausiamas STT | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdžio vadovas R.Šimašius apklausiamas STT

BNS 2016/09/09 13:44
DELFI nuotr.

Liberalų sąjūdžio vadovas Vilniaus meras Remigijus Šimašius penktadienį apklausiamas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pats sostinės meras. Apie šiuo metu vykstančią R.Šimašiaus apklausą BNS patvirtino ir STT atstovė spaudai Renata Saulytė.

R.Šimašius apklausiamas politinės korupcijos byloje, kurioje kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

„Šiandien turiu savotišką susitikimą, susitinku su tyrėju mums visiems labai svarbioje byloje, dėl Eligijaus Masiulio ir teisybės nustatymo, ko mes visi labai laukiame. Ateisiu papasakoti, kas teisėsaugai iš tikrųjų turi būti ir yra įdomu (…) Pašnekėsim turbūt apie Joną Basanavičių, nes daugiau nieko turbūt ypatingai negaliu pasakyti, kuo galėčiau būti susijęs“, – prieš apklausą sakė R.Šimašius.

„Prieš eidamas pas tyrėją visiems noriu pasakyti, kad Eligijus Masiulis niekada nespaudė, (…) o jeigu kas bandė spausti pastaruoju metu, tai taip, keista buvo, kad dėl J.Basanavičiaus paminklo buvo turbūt vienas kokių trijų, keturių, penkių atvejų, kai kas nors bandė labai primygtinai įtikinėti ir galbūt net spausti, bet tai buvo, toli gražu, kiti asmenys. Tai šiuo atveju dvi frakcijos savivaldybėje iš viešų asmenų, tai yra „Tvarkos ir teisingumo“ bei Laisvės sąjungos frakcija, Nacionalinio muziejaus vadovybė, kadangi tarsi ir kuravo J.Basanavičiaus paminklo statymą, ir pas premjerą irgi taip pat turėjome pokalbių. Premjeras Algirdas Butkevičius irgi labai turėjo labai aiškų vaizdinį, kad reikia statyti ten paminklą, kur sponsoriams norisi (Sirvydo skvere – BNS)“, – teigė jis.

R.Šimašius pabrėžė manantis, kad šis paminklas turi būti statomas prie Lietuvos nacionalinės filharmonijos. Koncernas „MG Baltic“ buvo pareiškęs, kad mecenuos paminklo J.Basanavičiui statybas Vilniuje. Koncernas rėmė Nacionalinio muziejaus siūlytą paminklo projektą, kurį siūlyta statyti K.Sirvydo skvere sostinės senamiestyje.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Žiniasklaidoje skelbta, kad tarp klausimų, dėl kurių R.Kurlianskis galėjo duoti kyšį, buvo liberalų įtaka sostinėje parenkant vietą J.Basanavičiaus paminklui Vilniuje.

E.Masiulis šią savaitę pareiškė, kad iš R.Kurlianskio ėmė ne kyšį, o pasiskolino 90 tūkst. eurų investicijoms į nekilnojamojo turto projektus. Pats R.Kurlianskis parodymų teisėsaugai nėra davęs.

Šiame tyrime ketvirtadienį specialiuoju liudytoju apklaustas koncerno „MG Baltic“ savininkas ir prezidentas Darius Mockus. Specialiuoju liudytoju anksčiau taip at buvo apklaustas ir „MG Baltic“ valdybos narys advokatas Romanas Raulynaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA