Paaiškėjo, kas po HE tilto uždarymo sunkina eismą | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kas po HE tilto uždarymo sunkina eismą

BNS 2016/09/09 11:22
R. Tenio nuotr.

Uždarius Kauno hidroelektrinės tiltą ir padidėjus automobilių srautams kitose gatvėse, Kaune eismo sąlygas žymiai apsunkina techniniai eismo įvykiai.

„Rytinio ir vakarinio piko metu situacija yra patenkinama, jeigu neįvyksta eismo įvykių“, – penktadienį vykusiame Eismo saugumo komisijos posėdyje kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasak jo, blogiausia situacija yra Europos prospekte ir ant M.K.Čiurlionio tilto, iki sankryžos su Vytauto prospektu. Pirmosiomis dienomis spūstys čia nusidriekė per tiltą ir iki pat kalno viršaus. Vis dėlto, pasak savivaldybės atstovo, dabar situacija jau yra suvaldyta ir spūstys susidaro nebent iki tilto vidurio.

„Prašymas policijai – gal galėtų vienas ekipažas budėti piko metu toje atkarpoje ir operatyviai reaguoti, padėti susipildyti eismo įvykio deklaracijas greičiau, kad greičiau dingtų iš važiuojamosios kelio dalies eismo įvykio pasekmės?“ – kalbėjo P.Keras.

Pasak jo, daugeliu atvejų techniniai įvykiai būna gana aiškūs, tačiau šoko ištiktiems vairuotojams būna sunku greitai susitarti dėl įvykio aplinkybių ir užpildyti deklaracijas, todėl pareigūnų pagalba būtų labai vertinga. Šis prašymas buvo perduotas Kelių policijos atstovams.

Kauno hidroelektrinės tiltas, jungiantis Petrašiūnų ir Panemunės mikrorajonus, šį antradienį uždarytas kapitaliniam remontui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA