Aiškėja, kodėl po liūčių Kaunas skęsta | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kodėl po liūčių Kaunas skęsta

R. Tenio nuotr.

Po gausaus lietaus, kurio šią vasarą gamta tikrai nepagailėjo, netilo ne tik avarinės tarnybos telefonai, bet ir sulaukta pasipiktinusių gyventojų priekaištų. Esą per liūtis lietaus nuotekomis semiami jų kiemai, garažai, rūsiai ir net sodai.

Daugiausiai skambučių sulaukta iš Aleksoto mikrorajono gyventojų. Todėl, bendrovės ,,Kauno vandenys“ specialistams spėjant, kad dėl nuolatinių kanalizacijos sistemos gedimų ir semiamų kiemų kalti gali būti patys gyventojai, pradėtos problemos paieškos. Šiuo metu aktyviai tikrinami Aleksoto ir Garliavos gyvenamieji rajonai.

Atsiradus dvejonėms, kodėl iki tol sėkmingai veikiantys buitinių nuotekų tinklai per liūtis nespėja priimti didesnio kiekio nuotekų, pasitelkdami garų įrangą į darbus kibo įmonės specialistai.

Paleidus garus į centralizuotą buitinių nuotekų sistemą buvo akivaizdžiai pamatyti neteisėti lietaus nuotekų prijungimai.

Ir štai po eilės tikrinimų paaiškėjo, kad kai kurie gyventojai vis tik nelegaliai yra prijungę lietaus nuotekas į centralizuotą buitinių nuotekų sistemą, o ne į lietaus surinkimo kanalus. Todėl per smarkų lietų visas nuo stogų surinktas vanduo keliauja į kanalizacijos vamzdžius, šie neatlaiko per didelio vandens kiekio ir išstumia jį į paviršių.

UAB ,,Kauno vandenys“ generalinis direktorius Linas Baltrėnas tikina, kad reikia imtis veiksmų.

„Tokie gyventojai turi būti baudžiami. Tuo jau rūpinasi Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrius bei aplinkos apsaugos specialistai“, – sakė bendrovės vadovas.

Per kelias paskutines savaites Aleksoto ir Garliavos mikrorajonuose pavyko nustatyti apie 30 neteisėtų lietaus nuotekų pajungimo į buitinių nuotekų sistemas atvejų. Vienu metu patikrinama 200 metrų ilgio trasa.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA