Kaune šaligatviai atsiras net ir ten, kur jų niekada nebuvo | Kas vyksta Kaune

Kaune šaligatviai atsiras net ir ten, kur jų niekada nebuvo

R. Tenio nuotr.

Dažniausiai kauniečių dėmesys atkreipiamas į tai, jog „gyvenimas gerinamas“ vairuotojams – sutvarkomos duobės ar išvis pertiesiama kelio danga. Tačiau pėsčiomis vaikščioti mėgstantys džiaugiasi – Kaune gerėja ir šaligatvių būklė.

Miestiečių dėmesį atkreipė ne tik jau kurį laiką tvarkomi šaligatviai Birštono ar kitose kompleksiškai tvarkomose gatvėse, bet ir Karaliaus Mindaugo prospekte, mat čia vietos eiti pėstiesiems iki šiol nebuvo.

„Pagaliau, dabar bent jau nereikės klampot per žolę ar rizikuot be kojos likt!“ – džiaugėsi portalui „Kas vyksta Kaune“ rašiusi kaunietė.

Darbai taip pat prasideda ir Vytauto prospekte, kuris atnaujinamas drauge su kitomis statomą autobusų stotį supančiomis gatvėmis. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio teigimu, čia šaligatviai bus iškloti trinkelėmis, netvarkingi gatvės borteliai pakeisti naujais, ties pėsčiųjų perėjomis bus įrengtas kryptinis apšvietimas, iškirsti avarinės būklės medžiai ir vietoje jų pasodinti nauji.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog pristatydami savo planus metų pradžioje, savivaldybės atstovai teigė, jog 2016-aisias miesto infrastruktūros (gatvių, šaligatvių ir įvažų į kiemus) tvarkymui bus skirta 30% daugiau lėšų, nei 2015-aisiais. Šaligatvių buvo įsipareigota nutiesti penkiskart daugiau, nei praėjusiais metais – 5 kilometrus. Tam savivaldybės biudžete buvo numatyti 1,2 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA