Kaunietis nedelsė – po avarijos pats ėmėsi iniciatyvos keisti esamą tvarką | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nedelsė – po avarijos pats ėmėsi iniciatyvos keisti esamą tvarką

R.Tenio nuotr.

Įrengus reguliuojamą sankryžą Baršausko gatvėje prie prekybos centro „Molas“ kauniečiai džiaugėsi – ji turėjo padidinti eismo saugumą ir palengvinti eismą. Deja, bet dalies vairuotojų nuomone taip nenutiko.

Daugumai vairuotojų labiausiai kliuvo tai, jog kai nuo Tunelio gatvės atvažiuojantys vairuotojai gali apsisukti, tie, kurie atvažiuoja nuo 6-ojo forto žiedo, važiuoja tiesiai. Vienas iš tokį sprendimą nelogišku laikiusių kauniečių, Vainius, rugpjūčio pabaigoje nusprendė netylėti ir imtis veiksmų.

„Jau gana seniai esu pastebėjęs, kad toje vietoje eismas vyksta nelogiškai, tačiau niekur nesikreipiau ir naiviai tikėjausi, kad viskas išsispręs savaime“, – pasakojo jis. „Uždarius posūkį ties „Statoil“, pamaniau „dabar tai jau tikrai kažką padarys“, bet taip nieko ir neįvyko. Gerokai po to pamačiau jūsų (portalo „Kas vyksta Kaune“, red.) straipsnį apie avariją, kai stipriai nukentėjo motociklininkas. Čia įvyko lūžis ir supratau, kad niekas taip ir nepasikeis, kol niekas dėl šios situacijos nesikreips į atitinkamas institucijas“, – apie tai, kaip kilo idėja problemos tvarkymo imtis pačiam, pasakojo kaunietis.

Vainius teigė, jog veiksmų ėmėsi nedelsiant – Kauno miesto savivaldybės portale prisijungė prie paslaugų sistemos ir ten užpildė prašymą, kuriame prašė kitaip sureguliuoti šviesoforą. „Prie šviesoforo apsisukinėjančių eismo dalyvių saugumas nėra užtikrinamas, kadangi iš priešpriešos eismas yra nesustabdomas. Be to, uždraudus apsisukimą ties degaline, daug didesnis srautas piko metu nusikreipė būtent prie minėto šviesoforo“, – teigė vyras savo prašyme.

14203474_1247822308581619_1942560666_o
Tokio atsakymo Vainius sulaukė iš savivaldybės

Į Transporto ir eismo organizavimo skyrių patekęs prašymas pirmadienį sulaukė specialistų dėmesio – nuspręsta artimiausiu metu šviesoforo veikimą sureguliuoti kitaip.

„Mano džiaugsmui šiandien mane pasiekė atsakymas, kuriame ir buvo parašyta, kad šviesoforo veikimas bus pakeistas. Džiugu, kad to užteko nors ir smulkiems, bet reikšmingiems pokyčiams eismo saugume šioje vietoje“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Vainius.

Kaip pasakojo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vyr. specialistė Eglė Krikštaponytė, po sureguliavimo visiems, atvažiuojantiems nuo Tunelio gatvės ir norintiems pasukti į kairę, bus paliktas kelių sekundžių tarpas, kurio metu vairuotojams, važiuojantiems nuo 6-ojo forto pusės, degs raudonas šviesoforo signalas.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA