Vaikų tėveliai užimtumo mugėje sužinojo, kad kainos „kandžiojasi” | Kas vyksta Kaune

Vaikų tėveliai užimtumo mugėje sužinojo, kad kainos „kandžiojasi”

Š. Kubiliaus nuotr.

Nepaisant prasto oro, „Žalgirio arenoje“ sekmadienį skamba vaikų juokas – čia vyksta vaikų būrelių ir užimtumo mugė „Z vaikai“. Dar tik įpusėjusioje mugėje sunku rasti, kur apsisukti – visur šurmuliuoja įvairiausių užsiėmimų vaikams atstovai ir tėvai su savo atžalomis, vienbalsiai tvirtinantys, jog tokios mugės – būtinybė.

Užimtumo mugės – būtinos

„Iš tikrųjų, labai sunku surasti kažką tinkančio – reikia bandyti, ieškoti, žiūrėti… O laiko nelabai ir yra tam. Tai atvykom čia, nes daug visko vienoje vietoje. Tikiuosi pavyks išsirinkti“, – pasakojo su dviem atžalom į mugę atvykusi kaunietė. Moters teigimu, būrelių kainos – didokos, tačiau dažnai atsiperka. „Mano vyriausias vaikinas mokykloje lankydamas būrelį surado, ką nori studijuoti ir veikti ateityje, todėl manau, kad investuoti tikrai verta“, – pasakojo ji.

Kiti portalo „Kas vyksta Kaune“ kalbinti tėveliai taip pat teigė, jos tokios mugės – itin patogus, paprastas ir greitas būdas išsirinkti, į kokias popamokines veiklas verta leisti savo atžalą. „Įspūdis geras, pasirinkimas labai didelis, vaikų užimtumas taip pat gali būti toks… Dabar pasidarė taip, kad trūksta laiko viskam“, – šypsojosi mama, į renginį atsivedusi 4-erių ir 6-erių atžalas.

Ji teigė galvojanti apie vieną būrelį kiekvienam vaikui. „Mergaitei, aišku, šokiai įdomiausi, o berniukas linksta į loginius užsiėmimus – labai patiko „Robotikos akademija“, tai svarstom apie tai“, – pasakojo kaunietė.

Kainos „kandžiojasi“

Tiesa, kalbinti kauniečiai taip pat pasakojo ir nustebę dėl popamokinių veiklų kainų. Dauguma teigia jau spėję su jomis susipažinti ir tikėjęsi už vaikų laisvalaikį mokėti bent trečdaliu mažiau. „Kai vyresnėlis augo, tikrai pigiau buvo… Nors gal ir kokybė kita dabar. Nežinau, tikimės ir žiūrėsim, kaip ten bus“, – teigė kaunietė.

Į renginį su penktoje ir šeštoje klasėse pradėjusiais mokytis berniukais atvykęs tėtis taip pat sakė kiek nustebęs dėl kainų, o būrelius labiausiai derinantis prie gyvenamosios vietos. „Kainos šiek tiek išgąsdino. Užsiėmimų tai daug ir visokių, vaikinai visko nori – futbolo, plaukimo, robotikos… Bet nežinau, grįšim ir tarsimės – žiūrėsim pagal vietą, laiką. Ir kainą, aišku, nes kandžiojasi biškį“, – teigė jis.

Apie pusšimtį dalyvių

Vaikams savo veiklas mugės metu savo veiklą pristatinėja apie pusšimtį dalyvių. Čia savo veiklas pristato meno, sporto, kalbų, loginių užsiėmimų bei šokių užsiėmimus vaikams siūlančios organizacijos. Beveik visuose stenduose vaikai gali iš karto išbandyti, ką tektų daryti pradėjus lankyti siūlomą užsiėmimą, o tėveliai gali pakalbėti su tą užsiėmimą vesiančiais darbuotojais.

Mugės, skirtos vadinamajai „z kartai“, organizatoriai įsitikinę, jog šie vaikai – be galo kūrybingi, unikalūs ir jiems senieji auklėjimo metodai nebetinka. „Tai – asmenybių, o ne kareivių karta, kurią ugdyti reikia daug kantrybės ir išmonės. Tai – pirmoji vaikų karta, kuri auga pertekliuje, kada svarbiausia savybė yra išmokti atsirinkti“, – teigia jie.

Visi, dar nespėję apsilankyti mugėje, gali tai padaryti iki 17 valandos. Įėjimas – nemokamas. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA