Į mokslus grįžę studentai nebeturi kur priglausti automobilius | Kas vyksta Kaune

Į mokslus grįžę studentai nebeturi kur priglausti automobilius

Naujus mokslo metus pradėję ir į bendrabučius grįžę studentai turės ieškoti kitos vietos priglausti savo automobilius – jų kaimynai savo namui prisiskyrė didžiausią stovėjimo aikštelę ir ją pasidarė nuosavą.

[galerija kiek=””]

Į mokslus sugrįžę Vytauto Didžiojo universiteto studentai savo įprastą automobilių stovėjimo aikštelę šalia „Taikos“ ir „Karo“ bendrabučių rado užtvertą – vasaros metu jų kaimynai vietą pasidarė nuosavą.

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojas Aloyzas teigė, jog laiko klausimas, kol automobilių nebus kur statyti visai.

„Šią aikštelę jau daug metu dalinosi šalia esantys bendrabučiai, nes kitu bendrabučių prieeigos talpina vos 12 automobilių, o „Karo“ bendrabutis dar mažiau. Godusis 117 bendrabutis yra prasiplatinęs prieigas iš galinės pastato pusės statyti automobilius, stato juos priešais paradinį įėjimą ir dar užgrobė didžiąją aikštelę“, – portalui teigė skaitytojas.

Susiklosčiusi situacija nepalieka vietų studentams iš dviejų VDU bendrabučių statyti automobilius, tad jiems reikėtų ieškotis kitų vietų. Tiesa, nelegaliu veiksmu šio užtvėrimo pavadinti negalima – „blogasis“ 117 namas susitvarkė būtinus dokumentus ir suformavo pastatui priklausantį sklypą, tad aikštelė teisiškai priklauso tik šio namo gyventojams.

ss+(2016-09-04+at+09.54.26)
117 numeriu pažymėtas daugiabutis savo reikmėms sklype prisiskyrė ir toliau matomą stovėjimo aikštelę

Toks dalykas gali nutikti ir kitiems, gyvenantiems daugiabučiuose, todėl gyventojams patariama kreiptis į savivaldybę ir taip pat susiformuoti sklypus.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, daugiabutis, dažniausiai turi administratorių, jam gyventojai gali pareikšti valią, kad žemės sklypas būtų priskirtas konkrečioms patalpoms. Administratorius kreipiasi į savivaldybę, urbanistikos skyrius sukuria sąlygas, suformuojamas detalus planas, priskiriamas sklypas, pasirašoma panaudos sutartis su Nacionaline žemės tarnyba ir taip sutvarkomi sklypo dokumentai.

Visa ši procedūra užtrunka nuo 3 iki 5 mėnesių, o iniciatoriai ir visi kiti asmenys būseną gali stebėti elektroninėje erdvėje Žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimo informacinėje sistemoje adresu www.zpdris.lt. Visą informaciją, kaip suformuoti sklypą galite rasti čia. Tiesa, šis malonumas gali kainuoti nuo 500 iki 1200 eurų.
Tai jau ne pirmasis kartas, kai ši stovėjimo aikštelė atsiduria aistrų sūkuryje – prieš keletą metų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai dalinosi konflikto vaizdo įrašu, kuriame vyrai nesutarė dėl parkavimo vietų.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA