Vandenlenčių parke praūžė rudens šventė | Kas vyksta Kaune

Vandenlenčių parke praūžė rudens šventė

Į „Dock7“ vandenlenčių parke Noreikiškėse surengtą rudens šventę šiandien rinkosi aktyvaus laisvalaikio mėgėjai.

Šventės dalyvius džiugino Lietuvos čempiono Jono Kriščiūno, Ovidijaus Boiko ir kitų „Boardsports“ komandos narių pasirodymai. Drąsiausieji galėjo patys išbandyti šį sparčiai Lietuvoje populiarėjantį sportą. Tarp jų buvo ir dainininkas Lukas, vienas pirmųjų praskriejęs virš vandens.

Renginyje dalyvavęs Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad rajone atsirado naujas vandens sporto parkas. „Apklausos rodo, kad žmonėms labai trūksta laisvalaikio pramogų, jie nori aktyvaus poilsio, tad jūsų pramoga atliepa mūsų gyventojų lūkesčius“, – kalbėjo meras. V.Makūnas parko vadovui Dovydui Rekščiui už verslo plėtrą Kauno rajone įteikė vieną aukščiausių savivaldybės apdovanojimų – plaketę su rajono simbolika.

Vandenlenčių parkas Kauno rajone savo veiklą pradėjo tik prieš keletą mėnesių, tačiau jau sulaukė didelio dėmesio ir pelnė bene lankomiausio vandenlenčių parko vardą.

Parko lankytojams siūlomos individualios treniruotės prižiūrint profesionalams.
Naujokams pristatomas išsamus instruktažas, kaip elgtis vandenyje, įteikiamas šalmas su mikrofonu, kuris leidžia viso plaukimo metu tiesiogiai bendrauti su operatoriumi ir treneriu.

„Dock7“ vandenlenčių parke pastatyta naujausia Vokietijoje gaminama linija, kuri naudojama net pasaulio čempionatuose.

Kitą sezoną parkas startuos su dar viena linija, kuri bus skirta vaikams ir pradedantiesiems.

Vandenlenčių sportas išpopuliarėjo atsiradus wake parkams, kuriuose katerius pakeitė kabelių sistemos, taip sumažinant pramogos kaštus ir padarant sportą prieinamą masėms.

Didžiausia vandenlenčių paplitimo priežastis – nepriklausomybė nuo oro sąlygų, galimybė pakilti į orą atliekant triukus ar pasinaudojant tramplynais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA