Rajone padaugėjo šiuolaikinių erdvių moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Rajone padaugėjo šiuolaikinių erdvių moksleiviams

KRS.LT nuotr.

Rugsėjo 1-ąją Kauno rajono mokyklos pasitiko kvepiančios dažais, suremontuotomis klasėmis, pagražėjusia aplinka.

[galerija kiek=””]

Domeikavos, Piliuonos, Čekiškės ir kai kurių kitų gimnazijų dar laukia dideli pokyčiai.

Plečiasi mokykla ir darželis

Rugsėjo 1-ąją Domeikavos gimnazijos direktoriui Daliui Vibrančiui Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įteikė naujo priestato projektą. Jame turėtų tilpti laisvalaikio salė ir technologijų kabinetai. Be to, visas gimnazijos pastatas bus apšiltintas. Statybininkai darbus žada pradėti jau šį mėnesį. Projekto įgyvendinimas kainuos 4,4 mln. Eur.

Beveik 9 tūkstančius gyventojų turinčiai gyvenvietei tai labai svarbu, nes čia iki šiol nebuvo kultūros centro.

Domeikavos lopšelis-darželis  šiemet išplėtė savo erdves: pastatytas modulinio priestato antras aukštas, statinys sujungtas su darželio pastatu stikline galerija. Naujose erdvėse jau įsikūrė mokyklinukai, kuriems meras įkurtuvių proga atvežė knygų ir žaislų.

Domeikavoje yra parengtas naujo vaikų darželio „Kaladėlė“ projektas.

Svarbu visai bendruomenei

Pagražėjusia aplinka džiaugiasi Jonučių progimnazijos ir gimnazijos mokiniai. Ryškūs pokyčiai vyksta ir kaimyninėje Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje – čia veikia dvi išmaniosios klasės, gražėja aplinka.

Prie Kulautuvos pagrindinės mokyklos šiuolaikiškai įrengtame priestate Mokslo žinių dieną jau naudojosi ikimokyklinukai.

Piliuonos gimnazija kol kas glaudžiasi ne visai ugdymo procesui pritaikytose patalpose. Parengtas pastato rekonstrukcijos projektas turėtų tenkinti ne tik mokinių, bet ir visos bendruomenės poreikius. Atsinaujinimo laukia ir Čekiškės, Vandžiogalos gimnazijos.

Daugėja pradinukų

Pakaunės vaikai jau gali leisti laiką 25 modernizuotos žaidimų aikštelės. Savivaldybė joms atnaujinti skyrė 175 tūkst. eurų.

Iš viso Kauno rajono mokyklų slenkstį šiemet peržengė daugiau kaip 9,5 tūkst. moksleivių, net 1011 jų – pirmokai. Daug pirmokų atėjo į Akademijos Ugnės Karvelis gimnaziją, čia teko įrengti papildomą klasę. Ringaudų pradinėje taip pat įrengtos patalpos, kuriose mokysis dvi klasės.

Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė džiaugiasi sparčiai didėjančiu darželinukų bei pirmokų būriu, tačiau pastebi, kad mažėja vyresnių klasių moksleivių. Šiemet mažiau mokinių mokslo metus pradėjo Batniavos ir Kačerginės pagrindinėse mokyklose, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje.

Nuo šių mokslo metų priešmokyklinis ugdymas privalomas visiems 6-erių metų vaikams. 47 priešmokyklinėse ugdymo įstaigose mokysis 871 vaikas (63 vaikais daugiau nei pernai). Papildomos priešmokyklinio ugdymo grupės pradėjo veikti Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų mokykloje-darželyje, Kulautuvos pagrindinėje mokykloje ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje.

Laisvų vietų yra Lapių, Panevėžiuko, Šlienavos, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėse mokyklose, Piliuonos, Domeikavos, Vandžiogalos ir Neveronių gimnazijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA