Kauno verslininkas U.Kiguolis įsigijo L.Pinkevičiui priklausiusį Lentvario dvarą | Kas vyksta Kaune

Kauno verslininkas U.Kiguolis įsigijo L.Pinkevičiui priklausiusį Lentvario dvarą

BNS 2016/09/01 16:37
DELFI nuotr.

Verslininkui Laimučiui Pinkevičiui priklausantis Lentvario dvaras, kuris už negrąžintą 1,16 mln. eurų paskolą įkeistas SEB bankui, parduotas už pradinę 540 tūkst. eurų kainą verslininkui Ugniui Kiguoliui.

„Taip, tai aš įsigijau šį dvarą“, – portalui 15min.lt patvirtino U.Kiguolis.

Varžytines organizavusios antstolės Brigitos Palavinskienės padėjėjas Irmantas Jurgutis BNS patvirtino, kad už dvarą pirkėjas kol kas yra sumokėjęs tik pradinę įmoką – 54 tūkst. eurų, arba 10 proc. pradinės turto kainos. Įmoka bus įskaičiuota į galutinę turto pardavimo kainą, kurią pirkėjas privalo sumokėti per 30 dienų.

L.Pinkevičius Lentvario dvarą įsigijo 2007 metais. SEB bankas šiam sandoriui verslininkui suteikė 1,176 mln. eurų paskolą, tačiau jam nemokant įmokų, 2012-ųjų sausį bankas vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

L.Pinkevičius anksčiau žiniasklaidai yra teigęs, kad dvaro ansamblį planuoja paversti visuomenei prieinama poilsio, pramogų ir turizmo vieta. Ketinta atkurti vandens malūną, kalvę, kavinę, sutvarkyti parką, interjerams grąžinti grafų Tiškevičių laikų vaizdą. Rūmuose verslininkas ketino ir gyventi.

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje. Aplink rūmus pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė projektą įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

Lentvario dvaro rūmai nuo 2008 metų įtraukti į Kultūros paveldo objektų sąrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA