Kauno moksleivius ir studentus pasveikino grupė „G&G Sindikatas” | Kas vyksta Kaune

Kauno moksleivius ir studentus pasveikino grupė „G&G Sindikatas”

R. Tenio nuotr.

Visą dieną Kaune netilo po vasaros susitikusių klasiokų, draugų, bičiulių krykštavimas.

Mokslo ir žinių diena suvedė ne tik švęsti, bet ir pasiįdomauti, ką kiekvienas nuveikė per vasarą, kaip pasikeitė, nemažai jų susirinko į tradicinį Rugsėjo 1-osios koncertą prie Kauno pilies – „Sveikas, rugsėji!”.

Čia nuo pat popietės vyko koncertas: dieninėje dalyje pasirodė įvairūs vaikų muzikos kolektyvai, Cirko studija, Kauno miesto pučiamųjų orkestras, o vakare į sceną užkopė hiphopo grupė iš Vilniaus – „G&G Sindikatas”.

Grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas Svaras neslėpė nuo publikos džiaugsmo ir pirmiausiai pasveikino moksleivius su mokslo metų startu. Jis kartu paatviravo, kad šiandien džiaugiasi dvigubai, nes į mokyklą jam – jau nebereikia: „Mielieji, šiandien labai džiaugsminga šventė, būkit pasveikinti, o aš esu laimingas, labai gera, nes man jau nebereikia eiti į mokyklą, dėl to dar smagiau”, – šypsodamasis kalbėjo Svaras.

Dienos programoje buvo galima susipažinti su M. Dobužinskio rusų kultūros ir estetinio lavinimo centro, Kauno vaikų ir moksleivių rūmų, Kauno A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos, Kauno zoologijos sodo ir kitų įstaigų veiklomis, pamatyti Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei Kauno apskrities policijos pasirodymus ar KTU „Fab Lab Kaunas“ dirbtuvėse susipažinti su elektronikos ir automatikos prietaisais.

Iki pat 22 val. Nemuno saloje dar vyksta Rugsėjo 1-osios piknikas be alkoholio, o Kauno studentus su grupėmis „Mėtų vėjas“ ir „Thundertale“ kviečia sutikti Vilniaus universiteto Kauno humanitarinis fakultetas. Saulės laikrodžio kieme (Muitinės g. 6) iki 22 val. vyksta nemokamas  koncertas.

Šventinį ketvirtadienį užbaigs lauko kinas prie Kauno pilies.  Čia 21 val. 30 min. vyks „Kino pavasario“ filmo „Viskas dėl šou“ nemokama peržiūra. Filmą pristatys festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA