Ar Kauno „načnykai“ išlaikys rugsėjo 1-osios egzaminą? | Kas vyksta Kaune

Ar Kauno „načnykai“ išlaikys rugsėjo 1-osios egzaminą?

Archyvo nuotr.

Jau beveik dešimtmetį Lietuvoje galioja draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais parduotuvėse rugsėjo pirmąją, tačiau ne visiems ši sankcija galioja. Kaune netrūksta vietų, kurios rugsėjo pirmąją dirbs padidintu darbo režimu, nes reikės patenkinti alkoholio iš anksto neįsigijusių gyventojų poreikius.

Nors mūsų šalyje galioja itin griežtos alkoholio prekybos taisyklės, draudžiančios prekiauti alkoholiniais gėrimais išsinešimui nuo 22 iki 8 valandos bei rugsėjo 1-ąją, naktiniais barais arba „načnykais“ vadinamos vietos tuo metu generuoja didžiausią apyvartą. Nors su šiomis, Kauno žaizdomis jau bandė kovoti buvę miesto valdantieji, tačiau teismo sprendimus apskundę verslininkai vis pasiekdavo pergales ir miestas, kovojantis prieš alkoholio vartojimą, liko nieko nepešęs.

Tiesa, jei antras Lietuvos miestas nori parodyti stuburą ir pasakyti, kad ir čia galioja Lietuvos įstatymai, visi miesto viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai, sustiprintos policijos pajėgos rugsėjo pirmąją turėtų budėti ir stebėti, kaip laikomasi įstatymų vietose, kurios alkoholinius gėrimus, kaip ir barai bei restoranai, gali parduoti tik vartoti vietoje.

Tokių vietų, kur įsikūrę naktiniai barai galima atrasti kone kiekviename Kauno mikrorajone. Miesto centras, senamiestis, Dainava, Kalniečiai, Šilainiai, Šančiai – šiuose mikrorajonuose galima atrasti bent kelias vietas, parduodančias alkoholinius gėrimus ir naktį. Dažniausiai sąlyga vartoti vietoje apeinama, kai pardavėja atkemša nupirkto alkoholinio gėrimo kamštelį, o butelį nepaserviravusi į taureles, atiduoda pirkėjui. Jei susitari, pasiseka dar labiau ir gauni neatkimštą butelį. Juk kaip važiuosi pas merginą su atidarytu putojančio vyno buteliu naktį?

Rytoj, rugsėjo pirmąją pamatysime, ar šios įstaigos laikysis įstatymo ir klientams alkoholinius gėrimus patieks vartoti tik vietoje. Tik naivu tikėtis, kad be padidintos kontrolės minėti prekybos taškai elgsis sąžiningai ir alkoholio neleis išsinešti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA