Kada ir kur rugsėjo pirmąją minėti pradės kauniečiai? | Kas vyksta Kaune

Kada ir kur rugsėjo pirmąją minėti pradės kauniečiai?

Asociatyvi nuotr. / Kaunas.lt nuotr.

Rugsėjo pirmoji – ne tik pirmokams bei pirmakursiams, bet kitų klasių moksleiviams ir studentams, bei didžiajai daliai kauniečių svarbi šventė. 

Kauno moksleiviai mokslo metus švęsti pradės gana anksti. Didžioji mokyklų dalis nusprendė mokslo ir žinių dienos minėjimus pradėti 9-10 valandą, o jų metu ne tik susipažinti su galbūt pasikeitusiais mokytojais ar auklėtojais pirmosios pamokos metu, bet ir pasidžiaugti iškilmingomis šventėmis.

Studentai – vėlyvesni. Nemažai universitetų žada rugsėjo pirmąją pradėti šventinėje studentų eisenoje, kuri prasidės 11 valandą Vienybės aikštėje, iš kurios studentija žygiuos link Kauno arkikatedros bazilikos. Iš jos, po šventų mišių, studentai vėl išsibarstys į savo universitetus, iš kurių keliaus į „Žalgirio“ areną (KTU nuo 14 valandos) ar net į Vilnių (VU KHF pirmakursiai, 12 valandą).

Tikslius rugsėjo pirmosios tvarkaraščius ir laikus bei vietas, kuriose turėtų rinktis mokiniai ar studentai, rasite mokymo įstaigų tinklalapiuose. Na o mieste vyksiančių renginių programą jau skelbėme čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA