Žygiai baidarėmis Kauno upėmis – vis populiaresni | Kas vyksta Kaune

Žygiai baidarėmis Kauno upėmis – vis populiaresni

R. Tenio nuotr.

Nemažai kauniečių juos įsidėmėjo kaip žmones, šią vasarą po liūties Jonavos gatvėje praplaukusius baidare. Vis dėlto pagrindinis jų tikslas buvo įrodyti kauniečiams, jog laiką po darbo galima leisti ne tik priešais televizijos ekraną, bet ir šiek tiek kitaip apžiūrint Kauną.

„Vandens turistai“ – viešoji įstaiga, kauniečiams jau dešimtmetį siūlanti aktyviai leisti laisvalaikį. Šios vasaros pradžioje jie ne tik pristatė naują maršrutą baidarėmis per vakarėjantį Kauną, bet ir užsibrėžė tikslą dar daugiau kauniečių užkrėsti baidarių manija ir įrodyti, jog plaukimui jomis išankstinis pasiruošimas nėra reikalingas.

Vis labiau mėgstama pramoga

„Manau, kad mūsų tikslas – tikrai pasiektas, reikia tik nenuleisti rankų ir viską tęsti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo „Vandens turistų“ renginių organizatorė Ovidija Undzėnaitė. Jos teigimu, vis dar likę kauniečių, kurie nustemba sužinoję apie galimybę antradienio bei ketvirtadienio vakarus leisti plaukiant Nerimi ar Nemunu, tačiau jų jau sparčiai mažėja.

Instruktoriaus Domo Preikšos teigimu, vasara ne visada lepino plaukimui tinkamais orais, dažnai lydavo, tačiau norintiems pamatyti Kauną iš baidarės tai nesutrukdė. „Kartais plaukimus gadina lietus. Ir lyja, aišku, vakare, tad būna, kad tenka atidėti plaukimus“, – pasakojo jis. „Tačiau tada žmonės persikelia plaukimą į kitą dieną arba į kitą savaitę“, – teigė vyras.

Baidarės

Naujasis maršrutas populiarumu nenusileidžia

Tiesa, paklausta, ar vasaros pradžioje pristatytas maršrutas Nerimi aplenkė maršrutą Nemunu kauniečius viliojo labiau, „Vandens turistų“ komanda gūžčioja pečiais.

„Ar aplenkė? Ne, nemanau. Buvo vienodai daug norinčių plaukti ir Nemunu, ir Nerimi“, – tikino O. Undzėnaitė. Jos teigimu, abu maršrutai siūlo Kauną apžiūrėti iš dviejų skirtingų perspektyvų, todėl dauguma renkasi išbandyti juos abu. „Dauguma tų, kurie praplaukė Nemunu, sako, jog taip, dabar norėtų pamatyti ir gamtą“, – šypsojosi moteris.

„Vandens turistų“ siūlomas maršrutas Nemunu prasideda Petrašiūnuose (Nemajūnų g. 7) ir tęsiasi iki Aleksoto (H. Ir O. Minkovskių g. 31). Tuo tarpu Nerimi siūloma plaukti nuo Smiltynų gyvenvietės (Volungės g. 12, Smiltynai) iki naktinio klubo „Combo“ (Brastos g. 12), šis maršrutas suteikia galimybę pasigrožėti Kauną supančia gamta. Abu žygiai prasideda 19 valandą.

Baidarės

Tęsia senąsias ir kuria naujas tradicijas

„Vandens turistai“ kauniečiams plaukimų metu siūlo ne tik grožėtis miestu ar gamta. Kasmet organizuojami šventiniai kovo 11-osios, vasario 16-osios ar net naujametinis plaukimas. Šią vasarą buvo pristatytas ir naktinis plaukimas, sulaukęs itin didelio susidomėjimo.

„Išbandėme plaukimą naktį. Plaukėme du kartus – rugpjūčio pradžioje ir per Žolinę ir labai džiaugiamės rezultatais – iš viso šia naktiniuose plaukimuose dalyvavo daugiau, nei 100 žmonių“, – teigė D. Preikša ir pridūrė, jog šių metų sezono pabaigą taip pat žada paminėti didesniu žygiu.

Plaukimų Nemunu ir Nerimi sezoną „Vandens turistai“ žada užbaigti paskutinę rugsėjo savaitę, tačiau iki jos dar planuoja išvalyti Nemuno ir Neries pakrantes nuo šiukšlių trijų plaukimų baidarėmis metu. „Nuo rugsėjo dešimtosios iki pat spalio vykdysime tris šeštadieninius plaukimus, kurių metu kviesime valyti pakrantes nuo šiukšlių“, – pasakojo O. Undzėnaitė.

„Pavasarį išvalėme pakrantes po žiemos, dabar pažiūrėsime, kokia situacija po vasaros“, – teigė moteris ir pridūrė, jog visiems, norintiems sudalyvauti jų aplinkosauginiuose plaukimuose, tereikia sekti informaciją „Vandens turistų“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA