Leista atnaujinti bendrovės „Judex” šaldytų produktų gamybą | Kas vyksta Kaune

Leista atnaujinti bendrovės „Judex” šaldytų produktų gamybą

BNS 2016/08/30 13:07
R. Tenio nuotr.

Pakartotinai atlikus tyrimus ir neradus jokių bakterijų, Maisto ir veterinarijos tarnyba antradienį leido atnaujinti Kauno šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ veiklą – jos produkcijoje anksčiau rasta salmonelės, žarninių lazdelių ir listerijos bakterijų, o patalpose – entero bakterijų.

„Šiandien „Judex“ įmonei leista atnaujinti veiklą. Sprendimas buvo priimtas, kai veterinarijos inspektoriai po pakartotino patikrinimo įsitikino, kad įmonė įvykdė visus dezinfekavimo darbus ir įgyvendino visas trūkumų šalinimo plane numatytas priemones“, – BNS sakė laikinasis tarnybos Veterinarijos skyriaus viršininkas Mantas Staškevičius.

Anot jo, bendrovė jau yra informuota apie leidimą atnaujinti gamybą, o jos veikla dabar bus tikrinama dažniau.

„Aišku, įmonė išlieka padidintos rizikos grupėje ir bus tikrinama dažniau. Dagiau bus imama laboratorinių tyrimų“, – kalbėjo M.Staškevičius.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pirmadienį pakartotinai baigė tirti „Judex“ patalpų mėginius ir juose nerado jokių bakterijų. Rugpjūčio viduryje tarnybai atlikus pirmąjį patalpų patikrinimą po dezinfekavimo, buvo rasta entero bakterijų, kurios rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios bei netinkamai dezinfekuojamos. Tuomet bendrovei buvo nurodyta atlikti pakartotinę dezinfekciją.

Tarnyba, rugpjūčio 19 dieną baigusi 230-ties „Judex“ produkcijos mėginių tyrimą, paskelbė, kad koldūnuose „Liuks“ rasta salmonelių, o 6-iuose mėginiuose – didesnė nei leistina žarninių lazdelių koncentracija. Be to, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Veterinarijos tarnybai pateikti dokumentai rodė, kad dar viena bakterija – listerija – rasta Rusijos rinkai skirtuose „ Judex “ koldūnuose „Russkije“.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šiame tyrime jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „ Judex “ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA