Legendinio „Rambyno” patalpos miesto centre prikeliamos naujam gyvenimui | Kas vyksta Kaune

Legendinio „Rambyno” patalpos miesto centre prikeliamos naujam gyvenimui

R. Tenio nuotr.

Paklausus kauniečių, ar jie žino, kurioje vietoje stovi Levinsonų namas, atsakymo turbūt neišgirstumėme. Tačiau patikslinus klausimą ir pasiteiravus, kurioje vietoje anksčiau veikė „Rambynas“, atsakytų beveik visi.

[galerija kiek=”4″]

Laisvės alėjos ir Vasario 16-osios gatvių sankirtoje 19 amžiaus pabaigoje pastatytas pastatas nuo pat pradžių buvo atviras kauniečiams bei miesto svečiams – dar pirmoji jo savininkė Dvera-Cirlė Levinson dviaukščiame pastate atidarė restoraną bei viešbutį.

Vis dėlto geriausiai ši vieta kauniečiams įsirėžusi kaip legendinė „knaipė“ (alubaris) „Rambynas“, labiausiai išgarsėjęs septintajame dešimtmetyje. Apie jį ir jame nutikusius nuotykius kalbos sklinda dar iki dabar -kauniečiai giriasi, kiek bokalų alaus išlenkė būdami studentais, o H. Kunčius „Rambyną“ aprašė kaip „pavojingai siautulingą alaus barą, kuriame buvo galima gauti ne tik virtų žirnių, pupų, „Žigulinio alaus“, bet ir į galvą“.

Tiesa, po sovietmečio pirmame pastato aukšte esančios patalpos kurį laiką stūksojo tuščios. Tik nuo 2004-ųjų jose vėl šurmuliavo žmonės – buvo atkurtas alaus restoranas „Rambynas“, vėliau veikė naktinis klubas „Pop star bar“. Šįmet, po dar kelių „tuščių“ metų, patalpos vėl atgims ir kvies kauniečius kurti pastato istoriją drauge.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA