K. Baršausko vardo bėgime – bekelė trasa su dirbtinių kliūčių ruožu | Kas vyksta Kaune

K. Baršausko vardo bėgime – bekelė trasa su dirbtinių kliūčių ruožu

Organizatorių nuotr.

Tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje vis labiau populiarėja ekstremalūs iššūkio bėgimai, kurių dalyviai turi įveikti ne tik natūralias, bet ir dirbtines kliūtis. Toks išbandymas laukia ir rugsėjo 17 d. Kaune vysiančio tradicinio prof. K. Baršausko bėgimo dalyvių.

[galerija kiek=”4″]

Bekelė trasa Ąžuolyne ir studentų miestelyje

Atliepdamas visuomenės poreikius, Kauno technologijos universiteto (KTU) Sporto centras šiemet atsinaujinusiame prof. Kazimiero Baršausko atminimui skirtame bėgime kviečia išbandyti netradicinę 8 km bekelę trasą su dirbtinių kliūčių ruožu. Organizatoriai žada, kad trasa nebus lengvai įveikiama ir pareikalaus didelės fizinės ištvermės.

Ekstremalaus iššūkio bėgimo trasa 6 km vingiuos Kauno Ąžuolyno stačiais kalnais ir nuokalnėmis, o likę 2 km bus papildyti tikru iššūkiu tapsiančiomis dirbtinėmis kliūtimis KTU Studentų miestelyje. Padangos, nameliai, lipimo sienelės, pakilimai, tunelis – tai tik dalis kliūčių, kurias teks įveikti dalyviams.

Besirenkantiems 8 km trasą rekomenduojama įvertinti savo galimybes ir visapusiškai fiziškai ruoštis iš anksto, nes prireiks ne tik kojų, bet ir rankų jėgos. 8 km trasos dalyviai, subūrę ir užregistravę penkių asmenų komandą, galės siekti „Stipriausios komandos“ titulo. Šį titulą laimės greičiausiai trasą įveikusi komandą.

Bus ir lengvesnė trasa Ąžuolyno takeliais

Prof. K. Baršausko atminimui skirto bėgimo dalyviai taip pat gali rinktis trumpesnę ir lengvesnę 6 km trasą, kuri vingiuos Kauno Ąžuolyno takeliais ir šlaitais. Varžybose tradiciškai dalyvaus ir neįgalieji, kasmet sulaukiantys audringo žiūrovų ir dalyvių palaikymo.

„Dažniausiai tokie bėgimai vyksta miestų pakraščiuose ar užmiesčiuose, tačiau mes atradome puikią erdvę Kauno miesto centre. Dauguma mūsų esame buvę Ąžuolyne, tačiau retas kuris vaikščiojo pakraštyje esančiuose slėniuose. Vienas iš šio renginio tikslų – kad kuo daugiau žmonių atrastų puikias, dar nelankytas vietas, kuriose galima aktyviai ir įdomiai praleisti laisvalaikį. Tikimės sulaukti rekordinio dalyvių skaičiaus ir pačios didžiausios palaikymo komandos“, – sako viena iš renginio organizatorių Eglė Burneckytė.

6 km trasą jau išbandęs KTU Sporto centro vadovas Vytautas Kirlys neslepia naujomis akimis pamatęs Ąžuolyno erdves ir gamtą, kokios anksčiau neįsivaizdavo. „Kauno centre turime tokį grožį ir energiją spinduliuojančių šimtamečių ąžuolų, kad sunku net patikėti“, – žavisi V. Kirlys.

Jo teigimu, K. Baršausko bėgimo trasos skirtos tiems, kas mėgsta išbandyti savo jėgas. Jose atsiskleis visapusiškai stiprūs – ne tik bėgime – lyderiai.

„Visuomet norisi atrasti kažką naujo ir ypatingo, studentiško ir kaunietiško. Praėjusiais metais pradėjome bendrauti su „My Hero“ komanda, kuri savo pavyzdžiu įkvepia gyventi šiek tiek kitaip, kelti tikslus sau ir džiaugtis jų pasiekus. 8 km trasa bus papildyta kliūtimis tikrus iššūkius mėgstantiems žmonėms. Juk ne kasdien gali pasitikrinti jėgas specialiai paruoštame kliūčių ruože? Tad kviečių mesti iššūkį sau ir sudalyvauti – bus išties smagu“, – įsitikinęs V. Kirlys.

Registracija į nemokamas varžybas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA