Kaunietei trūko kantrybė: ar galima taip statyti mašinas? | Kas vyksta Kaune

Kaunietei trūko kantrybė: ar galima taip statyti mašinas?

Skaitytojo nuotr.

Nors kelių eismo taisyklių vienas iš pirmųjų sakinių teigia, jog eismo dalyvių elgesys yra grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu, kai kurie jų tai pamiršta.

[galerija kiek=””]

Į portalo „Kas vyksta Kaune redakciją kreipėsi kaunietė, nusivylusi vairuotojų automobilių statymo kultūra.

„Štai taip statomos mašinos Kalantos gatvėje ties darželiu „Drevinukas“. Gatvė nėra plati, žmonėms tenka apvažiuoti aplinkui“, – pasakojo moteris. „Šiandien „Kauno švaros“ mašinos negalėjo pravažiuoti, teko aplink jiems važiuoti. Vakar turėjo laukti, kol kažkas išeis ir patrauks mašinas, nes negalėjo privažiuoti konteinerio išpilt“, – pasakojo ji.

Kaunietės teigimu, automobiliais taip apstatyta būna visa Kalantos gatvė.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog automobilių vairuotojams sustoti ir stovėti draudžiama vietose, kuriose tarp sustojusios transporto priemonės ir ištisinės horizontaliojo ženklinimo linijos (bortelio) lieka mažesnis, nei 3 metrų atstumas.

Taip pat sustoti ir stovėti draudžiama tose vietose, kuriose sustojusi transporto priemonė užstotų kitiems vairuotojams šviesoforo signalus, kelio ženklus, trukdytų įvažiuota ar išvažiuoti į į (iš) stovėjimo aikštelę (-ės), stovėjimo vietą (-os), garažą (-o), kiemą (-o), teritoriją (-os), trukdytų įlipti į kitą transporto priemonę arba kitaip kliudytų transporto priemonių ar pėsčiųjų eismui.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA