„Judex” pakartotinis patikrinimas: gamykla švari | Kas vyksta Kaune

„Judex” pakartotinis patikrinimas: gamykla švari

BNS 2016/08/29 18:12
R. Tenio nuotr.

Maisto ir Veterinarijos tarnybai pakartotinai ištyrus laikinai neveikiančios šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ patalpas, jose nebuvo rasta bakterijų, todėl specialistai artimiausiu metu spręs dėl įmonės veiklos atnaujinimo.

„Mes praėjusią savaitę buvome paėmę mėginius, kad galėtume įvertinti dezinfekcijos efektyvumą. Pirmadienį gavome rezultatus iš Rizikos vertinimo instituto, kad jie nenustatė nei patogeninių bakterijų – salmonelos ar listerijos – nei entero bakterijų“, – BNS sakė laikinasis tarnybos Veterinarijos skyriaus viršininkas Mantas Staškevičius.

Anot jo, sprendimas dėl įmonės veiklos atnaujinimo gali būti priimtas pirmadienį vakare arba antradienį iš ryto.

„Šiandien inspektoriai vykdo patikrinimą įmonėje ir vertins visą sistemą ir visus atliktus laboratorinius tyrimų rezultatus ir įvertins, ar įmonėje trūkumų šalinimo planas buvo teisingai įvykdyta. Visą informaciją gavę spręsime dėl stabdymo panaikinimo“, – teigė M.Staškevičius.

Rugpjūčio viduryje Maisto ir Veterinarijos tarnybai atlikus pirmąjį bendrovės patalpų patikrinimą po dezinfekavimo buvo nustatytos entero bakterijos. Jos rodo, kad gamybos procesas ir patalpos yra nepakankamai švarios bei netinkamai dezinfekuojamos. Šios bakterijos žmogaus sveikatai nėra pavojingos. Tada bendrovei buvo liepta dezinfekciją padaryti antrą kartą.

Tarnyba rugpjūčio 19 dieną taip pat baigė 230-ties „Judex“ produkcijos mėginių tyrimą. Jo metu koldūnuose „Liuks“ rasta salmonelių, o 6-iuose mėginiuose – didesnė nei leistina žarninių lazdelių koncentracija.

Šiuo metu teisėsauga įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Jos vadovui Jonui Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga taip pat įtaria, kad tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš Rusijos apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA