Masiniame reide Kaune patikrino beveik 500 vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Masiniame reide Kaune patikrino beveik 500 vairuotojų

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai sekmadienį visame Kauno rajone tikrino, kaip vairuotojai (automobilių, traktorių, dviračių) laikosi Kelių eismo taisyklių.

Pareigūnai lankėsi Vilkijoje, Čekiškėje, Kačerginėje, Ežerėlyje, Zapyškyje taip pat Lapėse, Drąseikių karjero prieigose ir Garliavoje, Linksmakalnyje, Viršužiglyje, Gervėnupyje, Vaišvydavoje, Šlienavoje.

Iš viso priemonės metu patikrinta beveik 500 vairuotojų (467). Iš jų 158 teko pasitikrinti blaivumą. Nustatyti trys vairuotojai, vartoję alkoholio, tačiau neviršiję leistinos normos (0.30%, 0.23% ir 0.19%). Neblaivūs vairuoti sėdo ir 5 dviratininkai. Išaiškinti 4 asmenys, vairavę transporto, tačiau neturintys teisės vairuoti (1 iš jų vairavo traktorių). Dar 5 administracinės teisės pažeidimo protokolai buvo surašyti už kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 2 protokolai surašyti už Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 str. (Alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose) pažeidimą bei 2 už Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 str. (Smulkusis svetimo turto pagrobimas) pažeidimą.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 15 asmenų (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos žuvo 20), dar 571 buvo sužeistas (pernai – 476). Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių ir būti drausmingiems kelyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA